Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nemsokára itt az automatizált tankolás!

Dotkom

Nemsokára itt az automatizált tankolás!

Zöld út az automata kutaknak.

Stratégiai megállapodást kötött egymással az üzemanyag-adalékoló berendezéseket gyártó Gilbarco Veeder-Root Inc. (GVR), valamint a banki és fizetési terminálok, a kártyás és biometrikus azonosító rendszerekkel foglalkozó Ingenico. A megállapodás lényege, hogy a két cég közösen fejleszt majd fizetési technológiákat, melyek automatizálják a tankolás folyamatát.

Azzal, hogy a két nagy cég megállapodott, illetve, hogy az Ingenico-nak erős leányvállalata van Magyarországon, egy csapásra hazánkban is megvalósíthatóvá, elérhetővé váltak az automata (értve ez alatt a kiszolgáló személyzet nélküli kutakat) töltőállomások technológiája. Ahhoz azonban, hogy a kezelő nélküli kutak Magyarországon is valósággá legyenek, szükség van egy olajcégre, amely él a lehetőséggel.

Mivel az automatizált kutak jelentősen csökkentik a kutak fenntartási költségeit, így minden bizonnyal a magyar piac is igényt tartana rá. Az új lehetőség piaci kilátásairól Lévai Gábor, az Ingenico hazai vállalatának stratégiai igazgatója elmondta, hogy a kiszolgáló nélküli töltőállomások biztonságos alternatívát kínálnak azon területek számára is, ahol a hagyományos „nagy”, shoppal ellátott kutak üzemeltetése nem lenne gazdaságos. Az is valószínű, hogy ha egy üzemanyag forgalmazó elkezdené az ilyen állomások építését, hamarosan mások is csatlakoznának.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés