Connect with us

technokrata

Nemsokára itt az automatizált tankolás!

Dotkom

Nemsokára itt az automatizált tankolás!

Zöld út az automata kutaknak.

Stratégiai megállapodást kötött egymással az üzemanyag-adalékoló berendezéseket gyártó Gilbarco Veeder-Root Inc. (GVR), valamint a banki és fizetési terminálok, a kártyás és biometrikus azonosító rendszerekkel foglalkozó Ingenico. A megállapodás lényege, hogy a két cég közösen fejleszt majd fizetési technológiákat, melyek automatizálják a tankolás folyamatát.

Azzal, hogy a két nagy cég megállapodott, illetve, hogy az Ingenico-nak erős leányvállalata van Magyarországon, egy csapásra hazánkban is megvalósíthatóvá, elérhetővé váltak az automata (értve ez alatt a kiszolgáló személyzet nélküli kutakat) töltőállomások technológiája. Ahhoz azonban, hogy a kezelő nélküli kutak Magyarországon is valósággá legyenek, szükség van egy olajcégre, amely él a lehetőséggel.

Mivel az automatizált kutak jelentősen csökkentik a kutak fenntartási költségeit, így minden bizonnyal a magyar piac is igényt tartana rá. Az új lehetőség piaci kilátásairól Lévai Gábor, az Ingenico hazai vállalatának stratégiai igazgatója elmondta, hogy a kiszolgáló nélküli töltőállomások biztonságos alternatívát kínálnak azon területek számára is, ahol a hagyományos „nagy”, shoppal ellátott kutak üzemeltetése nem lenne gazdaságos. Az is valószínű, hogy ha egy üzemanyag forgalmazó elkezdené az ilyen állomások építését, hamarosan mások is csatlakoznának.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák