Connect with us

technokrata

Intel: rekord a mobil és szerverprocesszorok szállítása terén

Dotkom

Intel: rekord a mobil és szerverprocesszorok szállítása terén

A négymagos processzorok tovább erősítik az Intel vezető szerepét.

Az Intel Corporation 2006. harmadik negyedévében 8,7 milliárd dolláros bevételt ért el, 1,4 milliárd dolláros üzemi eredmény, 1,3 millió dolláros nettó bevétel és 22 centes egy részvényre jutó nyereség (EPS) mellett. A részvény alapú kompenzációt nem számítva a cég 1,7 milliárd dolláros üzemi eredményt, 1,5 milliárd dolláros nettó eredményt és 27 centes egy részvényre jutó nyereséget (EPS) ért el.

Az üzemi eredmény magába foglalja a megközelítőleg 100 millió dolláros bevételt, mely a Micron Technology befektetés egy részének eladásából, valamint a 130 millió dollárt, mely a melléküzletágak eladásából származik, és a cég átalakításának 98 millió dolláros költségeit. E bevételek az egy részvényre jutó nyereséget (EPS) pozitív módon, hozzávetőlegesen 1.5 centtel növelték.

Paul Otellini, az Intel elnök-vezérigazgatója szerint nemcsak a harmadik negyedév eredményei adnak okot az elégedettségre, mivel a vállalat rekord mennyiségű mobil és szerver mikroprocesszort gyártott az időszak alatt, emellett az ipar pozitívan reagált az új termékekre is, ezáltal a négymagos processzorok tovább erősítik az Intel vezető szerepét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp