Connect with us

Teljes titkosítást adatainknak!

Dotkom

Teljes titkosítást adatainknak!

Teljesen levédett winchesterekkel az adattolvajok ellen.

A Lenovo bejelentette első olyan Thinkpad noteszgépét, melyben az Utimaco által fejlesztett biztonsági technológiákat kínálja. Ezek révén a vásárlók a merevlemez tartalmát mindössze egyetlen ujjlenyomat-azonosítási eljárással letitkosíthatják. A Safeguard Easy 4.30-as változatát elsőként a Thinkpadekben nyújtják a mobil számítástechnika szerelmeseinek.

Adatvédelemre pedig szükség van – az FBI és a Computer Security Institute felmérése szerint az Egyesült Államokban 2006-ban mintegy 16 millió dolláros vesztesége származott egy nagyvállalatnak az engedély nélküli számítógép-hozzáférések és az adatlopások miatt. Az elmúlt néhány évben ez a két ok vált vezetővé a gazdasági veszteségeket tekintve, olvasható a tanulmányban.

Bob Galush, a Lenovo szoftverekért és perifériákért felelős részlegének alelnöke szerint a statisztikák azt mutatják, hogy csak néhány ellopott számítógép kerül vissza jogos tulajdonosához. A vállalatok pedig napjainkban már nagyrészt tisztában vannak azzal, hogy az ellopott notebookok emelkedő száma egyre magasabb kockázatot jelent az adatokra és a személyazonossággal való visszaélések tekintetében. Éppen ezért hajlandóak is áldozni a védelemre – a Lenovo pedig ezt kínálja az érdeklődőknek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom