Connect with us

technokrata

Állami kitüntetés kiemelkedő tevékenység elismeréseként

Dotkom

Állami kitüntetés kiemelkedő tevékenység elismeréseként

Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott Dr. Szakál László.

Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából a Köztársasági Elnök megbízásából állami kitüntetéseket adott át. Az ünnepi eseményen Dr. Szakál László, az EDS Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült az információs technológiák alkalmazása, az üzleti célú informatikai szolgáltatások magyarországi elterjesztésében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.

Dr. Szakál László 2004 januárjától az EDS Magyarország ügyvezető igazgatója. A klasszikus vállalatirányítási feladatkörök mellett az EDS magyarországi kereskedelmi tevékenységéért is felelős. Vezetése alatt a hazai vállalat stratégiai szerepet kapott az EDS európai szolgáltatásában, és munkatársainak száma is megduplázódott az időszak alatt.

Dr. Szakál László 1997-ben operációs igazgatóként kezdte pályafutását az EDS Magyarországnál, 2000-től az EDS Magyarország kereskedelmi igazgatójaként tevékenykedett. Nevéhez fűződik egyes back-office tevékenységek kiszervezése, emellett megalapozta az EDS Magyarország új, átfogó kereskedelmi stratégiáját is.

Dr. Szakál László a Kossuth Lajos Tudományegyetem matematika-fizika szakos tanári diploma megszerzését követően doktori címét műszaki informatikából szerezte a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki karán, P.h.D. témája a mesterséges-intelligencia módszerek gyártásirányításban való alkalmazása volt.

2005 októbere óta az Amerikai Kereskedelmi Kamara második alelnöke.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák