Connect with us

Webroot – túl a spyware-keresésen

Dotkom

Webroot – túl a spyware-keresésen

Antivírus és kémprogram ellenes összefogás van formálódóban.

Nemrég jelentette be a Webroot Software, hogy a Microsoft Windows Vista megjelenésének egyre közelebb kerülésével kritikus lépésre szánta el magát: közös munkába kezdett a Sophos antivírus céggel. A Colorado-i kémprogramellenes vállalat licencelni fogja ez utóbbi technológiáját, így mind az átlagfelhasználó, mind a vállalati ügyfelek részére kibővített funkcionalitással jelentkezhet majd az új Spy Sweeper. Az első hibrid antivírus-antispyware termék bejelentésére még a hónap vége előtt sor kerülhet.

David Moll, a Webroot vezetője a cég által kiadott közleményben a két legveszélyesebb internetes fenyegetésnek titulálta a vírusokat és a kémprogramokat, amikkel egy PC-felhasználónak ma szembe kell néznie. Moll szerint termékük egyszerű védelmet kínál ezen veszélyek ellen. Az egyszerűségre és nagyobb tudásra pedig szüksége is van a vállalatnak, hiszen nagyon komoly veszély fenyegeti üzletmenetüket: a Windows Vista.

Többször is beszámoltunk arról, hogy az IT-biztonsági szoftvereket fejlesztő vállalatok és a Microsoft között komoly ellentétek feszülnek azóta, amióta Redmond bejelentette, hogy korábbi felvásárlásainak eredményeit be fogja építeni legújabb operációs rendszerébe. Ennek köszönhetően vírus- és kémprogramvédelmet is kap majd a leendő Vista tulajdonos a Windows Defender képében. Annak idején a Netscape-et is úgy „nyomta le” Redmond, hogy saját böngészőjét, az Internet Explorert integrálta a Windows-ba.

Az OS-hez kvázi „ingyen” adott szoftverek pedig ellehetetleníthetik az olyan cégeket, melyek eddig ebből a piacból éltek – többek között a Webrootot is. Az integráció egyébként általános trenddé vált az elmúlt fél évben, például a Symantec ezen lépéséről tegnap számoltunk be.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom