Connect with us

technokrata

Hurokátengedés a Hungarotel hálózatában is

Dotkom

Hurokátengedés a Hungarotel hálózatában is

A Hungarotel szolgáltatási területén is beindulhat a hurokátengedésen alapuló verseny a szélessávú Internet-szolgáltatók között.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa kihirdette a Hungarotel új referencia hurokátengedési ajánlatára vonatkozó határozatát.

Az NHH Tanácsa a többi jelentős piaci erejű (JPE) vezetékes szolgáltatót néhány héttel korábban már kötelezte a teljes és részleges hurokátengedés, valamint az úgynevezett helyi bitfolyam hozzáférés legtöbb egyszeri és havi díjának csökkentésére.
Az NHH azt6 várja a hurokátengedés feltételeink javításától, hogy ezt követően az alternatív szolgáltatók új ajánlatokkal jelennek majd meg a piacon, bővítve ezzel a fogyasztók által igénybe vehető szolgáltatások körét.

A most kihirdetésre kerülő referencia hurokátengedési ajánlat (RUO – Reference Unbundling Offer) a JPE szolgáltatók azon havi és egyszeri nagykereskedelmi díjait, illetve szolgáltatásnyújtási feltételeit tartalmazza, amelyeken a jogosult szolgáltatók igénybe vehetik a teljes és részleges hurokátengedést, valamint az úgynevezett helyi bitfolyamszolgáltatást, azaz azokat a nagykereskedelmi szolgáltatásokat, amelyek révén a helyi hálózattal nem rendelkező szolgáltatók is szélessávú szolgáltatásokat tudnak nyújtani. Az új hurokátengedési ajánlatok nyomán javulnak a helyi hálózattal nem rendelkező szolgáltatók nagykereskedelmi szerződéses feltételei, és ezáltal erősödhet a verseny a szélessávú szolgáltatások kiskereskedelmi piacán – immáron a Hungarotel szolgáltatási területén is.

A hurokátengedéssel az alternatív szolgáltatók számára lehetővé válik, hogy bővítsék szolgáltatásaikat és kedvező ajánlatokkal új előfizetőket nyerjenek meg; a fogyasztók számára pedig megszűnhet annak kényszere, hogy az alternatív szolgáltatások igénybevétele mellett, valamelyik nagy (JPE) szolgáltatóval is szerződéses kapcsolatban kelljen állni.

A jelentős piaci erejű szolgáltatónak – a Hungarotel mellett a Emitelnek, az Invitelnek, a Magyar Telekomnak és a Monortelnek – a Tanács 2005-ös határozata alapján kellett beadnia a RUO-ajánlatát, amelyeket a Tanács többszöri hiánypótlás, majd új beadásra kötelezés után fogadott el. A korábbi határozattervezeteket az érintett szolgáltatók véleményezhették, az NHH Tanácsa ezek figyelembevételével hozta meg végleges döntését.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák