Connect with us

Hack – támadás és védekezés élőben

Dotkom

Hack – támadás és védekezés élőben

Hacker show valós környezetben.

Az Internet Security Systems szakértői a „Live Hacking Show” keretében élőben, egy valós vállalati környezetben mutatták be, hogy napjainkban a hackerek milyen technikákkal próbálják feltörni a számítógépeket, hálózatokat, szervereket – és egyben biztos védelmi technológiákkal és megoldásokkal is megismertették a hazai közönséget. A számítógépes bűnözés „szakszerűsödött”: a hackeléseket ma már műszakilag képzett, modern bűnözők végzik, akik gyakran egy nagyobb, szervezett bűnözéshez kapcsolódó hadművelet résztvevői.

Néhány évvel ezelőtt egy hackernek még értenie kellett a rosszindulatú kódok fejlesztéséhez és futtatásához, de a mai eszközök már olyan fejlettek, hogy alapvető számítógépes ismeretek birtokában bárki megtanulhatja, hogyan építse fel saját zombiszámítógépekből álló hálózatát vagy készítsen rosszindulatú vírusokat. Számos ilyen eszköz kereskedelmi szoftverekben is elérhető, könnyen használható szolgáltatásokat biztosít, például végigvezetik a felhasználókat a rosszindulatú kódok létrehozásának lépésein. Ezen eszközök elterjedése nagymértékben felelős azért, hogy a sebezhetőségeket kihasználó alkalmazások száma egyre nagyobb mértékben nő.

A hálózati incidensek felderítésével, elemzésével és kezelésével foglalkozó Computer Emergency Response Team (CERT) szervezet koordinációs központjának adatai szerint az ismert biztonsági rések száma 2000 és 2005 között 1090-ről közel 6000-re nőtt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom