Connect with us

technokrata

Értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott a GVH Kartell Csoportja

Dotkom

Értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott a GVH Kartell Csoportja

Határidős tranzakciók.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Kartell Csoportja 2006. október 9-én előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott a Buda-Cash Brókerház Zrt-nél, a Concorde Értékpapír Zrt.-nél, az Equitas Bróker Rt.-nél, az Erste Befektetési Zrt.-nél, valamint a Budapesti Értéktőzsde Zrt.-nél. A helyszíni szemlére azért került sor, mert felmerült a gyanúja annak, hogy a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) határidős piacán tevékenykedő befektetési szolgáltatók a tőzsde döntésével egyidejűleg, előzetes egyeztetést követően 2006. szeptember 18-án egyöntetűen emelték a határidős tranzakciókból származó jutalékaik díjait. A Cashline Értékpapír Zrt.-nél, az Equilor Befektetési Rt.-nél, a Hamilton Tőzsdeügynökségnél, a HVB Bank Hungary Zrt.-nél, az Inter-Európa Bank Rt.-nél, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-nél valamint a Questor Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Rt.-nél helyszíni szemlére nem került sor, ám a versenyfelügyeletei eljárás ezen befektetési szolgáltatókra is kiterjed.

Az előzetes bejelentés nélküli helyszíni szemle lehetőségét – mely eszköz a közösségi jog alapján az Európai Bizottság rendelkezésére is áll – a GVH számára a versenytörvény biztosítja. A versenytörvény rendelkezései értelmében a helyszíni szemléhez előzetes bírósági jóváhagyás szükséges.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozások a feltételezett jogsértést elkövették. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A törvény szerint ezen eljárásokra biztosított időtartam 180 nap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal ugyanekkora időtartammal meghosszabbítható.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák