Connect with us

Biztonsági átszervezés a Microsoftnál

Dotkom

Biztonsági átszervezés a Microsoftnál

Nagyobb felelősség a Windows-részlegen.

A vállalat a múlt héten jelentette be, hogy egy tető alá hozza a biztonsági incidensek kivizsgálására, és reagálására létrehozott egységét (security response unit) és a Megbízható Számítástechnika Kezdeményezését (Trustworthy Computing Initiative), melyet Scott Charney fog vezetni. Ez a részleg pedig a Windows Core Operating System Division alá fog tartozni, amelynek jelenleg Jon DeVaan a főnöke, közölte a vállalat.

Azt remélik a cégnél, hogy az átszervezések révén agilisabbá válhat a szoftverfejlesztő. A változások mindazonáltal nem azonnal indulnak el; csak akkor lépnek életbe, miután (még az idei év során) véget ér a Windows Vista fejlesztése. Jelenleg ugyanis a programozók zöme a Vistára koncentrál, és ezt az állapotot nem szeretnék megbolygatni addig, amíg az operációs rendszer el nem éri az RTM (releases to manufacturing, azaz gyártásra kész) állapotot.

Mindez nem érinti a vállalat többször is kritizált patch-rendszerét. Amint arról a Terminal is minden hónapban hírt ad, a Microsoft adott hónap második keddjén bocsátja a felhasználók rendelkezésére a legutóbbi frissítés óta eltelt időszak alatt megoldott hibák javításait. Néha azonban olyan fontos sebezhetőség bukkan fel az operációs rendszerben, hogy a vállalat kénytelen az előre ismert dátumot megelőzően, rohamtempóban kiadni frissítést (részletesebben itt, a legutolsó nagy patch-csomagról pedig itt és itt). Az októberi foltozások telepítése ráadásul nem is ment gondok nélkül.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom