Connect with us

technokrata

24 km kábel, 336 végpont a dutyiban

Dotkom

24 km kábel, 336 végpont a dutyiban

Készül az új börtön informatikai rendszere, decemberben indul Tiszalökön a munka.

Az informatikai alprojektet irányító Atigris Zrt. koordinálása mellett a Polygon Informatikai Kft. építi ki a tiszalöki börtön kábelhálózatát, valamint szállítja az azt vezérlő aktív eszközöket, a VoIP alapú telefonközpontot, valamint az informatikai berendezéseket ellátó szünetmentes áramforrást. A két vállalat még az év elején készítette el a majdani Tiszalöki Büntetés-végrehajtási Intézetnek otthont adó, PPP konstrukcióban épülő létesítmény informatikai és telekommunikációs rendszerének terveit.

A munkálatok során 24 km kábelt, 336 strukturált végpontot, telefonhívás rögzítő és azonosító rendszert és egy tantermen belüli, 19 végpontos független hálózatot építenek be a szakemberek. A kábelezési munkálatokat december folyamán kezdi el a társaság, és várhatóan a jövő év első hónapjában a teljes létesítmény informatikai infrastrukturális munkái elkészülnek. A teljes rendszert a jövő év első negyedévében helyezik üzembe. Az Atigris megkezdte az informatikai és telekommunikációs berendezések beszerzésének előkészítését is, a teljes rendszer a jövő év első negyedévében kerül átadásra.

A rendszer összetevőit és létesítési technológiáját annak megfelelően választották ki, hogy az új 700 fő befogadóképességű börtön informatikai szempontból szerves részévé válhasson a büntetés-végrehajtási szervezetnél jelenleg is működő komplex informatikai rendszernek. A létesítmény felszerelését és a rendszerek próbaüzemét követően, az épületegyüttes használatba adása 2007 közepére várható.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp