Connect with us

technokrata

Microsoft baki – patch-eket csak manuálisan

Dotkom

Microsoft baki – patch-eket csak manuálisan

A múlt héten megjelent 10 biztonsági hiba javításának terjesztése nem indult zökkenőmentesen.

A Microsoft minden hónap keddjén kiadja a korábbi patch-ciklus óta feltérképezett biztonsági réseket megszüntető javításait. Így történt ez a múlt héten is (erről bővebben itt és itt), ám a figyelmes Terminal olvasóknak feltűnhetett, hogy egy napot késtünk az erről szóló beszámolóval. Ennek oka nem hanyagságunk volt, hanem annak eredménye, hogy a patch-eket egy nappal később tudtuk feltelepíteni és így beszámolni róluk. Mint utólag kiderült, a késés a Microsoft hibájából történt.

Megjelenésük első óráiban ugyanis csak manuálisan lehetett letölteni és alkalmazásba venni a foltozásokat, közölte Redmond pár nappal korábban. A vállalat automatikus frissítő eszközei (Windows Automatic Updates, a Microsoft Update és a Windows Server Update Services) ugyanis nem működtek. Egy Microsoft-szóvivő közlése szerint az eszközök később, még aznap folyamán képesek voltak újra ellátni feladatukat. „Csapatunk megoldotta a Microsoft Update-tel kapcsolatot hálózati problémákat.” – olvasható a vállalati blogban.

Időközben egyébként az is kiderült, hogy eredetileg 11 javítást tettek volna közzé, ám ezek közül az egyik – amúgy kritikus fontosságúnak minősített – nem kerülhetett nyilvánosság elé. Ennek oka, hogy a frissítés nem érte el a Microsoft által megkövetelt minőségi szintet, ezért jobbnak látták elnapolni (elhónapolni).Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom