Connect with us

technokrata

Jelentés az internetes veszélyekről

Dotkom

Jelentés az internetes veszélyekről

A Symantec jelentése szerint az internetes támadások többsége az otthoni felhasználók ellen irányul, anyagi haszonszerzés céljával.

A Symantec legfrissebb „Jelentés az internetes veszélyekről” (Internet Security Threat Report) című elemzése szerint az otthoni felhasználók válnak egyre inkább az identitáslopás, csalás és egyéb pénzszerzési céllal indított támadások áldozatává, mivel ők kevésbé szoktak megfelelő biztonsági intézkedéseket hozni. A támadók már számos olyan technikát alkalmaznak, amelyek segítségével kikerülhetik a felismerő rendszereket, és tovább lehetnek jelen a rendszerben. Így van idejük az információk ellopására, felhasználhatják a gépeket marketing célokra, távoli hozzáféréshez juthatnak, valamint a bizalmas információkat profitszerzésre használhatják.

A Symantec internetes veszélyekről szóló jelentése megállapítja, hogy az otthoni felhasználók a támadások elsődleges célcsoportja, a célzott támadások mintegy 86 százaléka feléjük irányul, őket a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások követik. A Symantec az ügyfél-oldali alkalmazásokat érintő támadások gyakoribbá válását észlelte, valamint nőtt a kikerülő taktikák alkalmazása, amelyekkel elkerülhető az észlelés. Emellett a nagy, széles körben elterjedő vírusok helyét átvették a kisebb, sokkal inkább célzott támadások, amelyeket csalás, adatlopás és bűnügyi tevékenységek céljából indítottak.

Ahogy a szoftverértékesítők és vállalatok sikeresen alkalmazkodnak a változó veszélyeztetettségi környezethez a biztonsági gyakorlatok és a mélyreható védelmi stratégiák alkalmazásával, a támadók is átveszik az új technikákat, így például a kártékony kódokkal az ügyféloldali alkalmazásokat veszik célba, beleértve az internet-böngészőket, e-mail-klienseket, és egyéb desktop alkalmazásokat. A Symantec által 2006 első felében összegyűjtött sérülékenységek mintegy 69 százalékát tették ki az alkalmazások sérülékenységei. A webböngészők sérülékenységei is egyre kiemelkedőbb helyen szerepelnek: a Mozilla esetében 47 sérülékenységet dokumentáltak (az előző jelentési időszak 17 sérülékenységéhez képest), a Microsoft esetében harmincnyolcat (a korábbi 25-höz képest), míg az Apple Safari böngészőben tizenkettőt (a korábbi hathoz képest).Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp