Connect with us

Backbase-BEA megállapodás a nagyvállalati AJAX-megoldásokért

Dotkom

Backbase-BEA megállapodás a nagyvállalati AJAX-megoldásokért

A Backbase és a BEA Systems bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Visual AJAX Integrációs Projektben való együttműködésről.

Az AJAX (JavaScript és XML aszinkron kérésekhez) interaktív webalkalmazások készítését támogató technológia. Segítségével a fejlesztők a hagyományos HTML-oldalakhoz képest kifinomultabb weboldalakat tudnak létrehozni, melyek a látogatók számára számos felhasználóbarát és kényelmi funkciót nyújtanak. Az AJAX használatának további előnye, hogy a felhasználó által megváltoztatott oldalakat nem kell minden alkalommal, teljes egészében letölteni, a lapnak csak azon része frissül, ahol a bevitt információ található. A weblap JavaScriptek segítségével küldi el és fogadja az információkat, melyek mennyisége kicsi, hiszen csak a módosított részekre vonatkozik, így a webalkalmazások gyorsasága is növekszik – adta hírül az Alerant Zrt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.

Érthető módon a nagy- és középvállalatok is egyre nagyobb figyelmet fordítanak az AJAX-technológiára. Fontosnak tartják azonban, hogy olyan méretezhető és biztonságos AJAX-megoldás álljon rendelkezésükre, amely jól illeszkedik a meglévő vállalati rendszerekhez. Ilyen megoldások kialakítása érdekében indította útjára a Backbase és a BEA Systems közös integrációs projektjét. A projekt célja, hogy a Backbase átfogó AJAX-fejlesztési keretrendszert integrálják a BEA Workshop Studioba.

A projekt más szempontból is fontos az AJAX-technológia számára. Ma az AJAX-fejlesztéseket többnyire egyszerű, szöveges szerkesztőprogramokkal végzik. Azonban, ahogy Jouk Pleiter, a Backbase egyik alapítója és ügyvezetője a bejelentés kapcsán megállapította: „A technológia érettebbé válásával nő az igény az AJAX-alkalmazások vizuális fejlesztésére, ideálisan az ipari szinten szabványosnak tekinthető Eclipse környezetből.” Az idei év Legjobb Kereskedelmi Eclipse alapú eszközének megválasztott BEA Workshop Studio megfelelő IDE-környezetet nyújt az ilyen típusú fejlesztési munkákhoz. Az integrációs projekt eredményeképpen az Eclipse for Visual AJAX Development terméket fejlesztik tovább a Backbase AJAX-fejlesztői keretrendszerének segítségével.

A BEA széles körű AJAX-stratégiával rendelkezik, mely áthatja fejlesztőeszköz-, szerver és portál termékvonalát egyaránt. A WebLogic Servert felkészítették arra, hogy AJAX-szerver platformmá váljon. Képes meghatározni az aszinkron kérések válaszadási követelményeit, megkülönböztetve őket azoktól, amelyek az oldal frissítését eredményezik. A FutureResponseServlet segítségével pedig menedzselhetők az aszinkron lehívási kérések, jelentősen csökkentve a szerver oldali thread erőforrások terhelését. A BEA portál termékei közül a WebLogic Portal és az AquaLogic User Interaction már évek óta használja az AJAX-eszközöket. Adaptive portlet technológiájuk lehetővé teszi, hogy a felhasználók több platformot átfogó AJAX-alapú alkalmazásokat hozzanak létre a számukra megfelelő fejlesztési paradigma – például JSF, Struts, .NET – alkalmazásával.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő