Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Siemens minőségellenőrzést vállal mobiltelefon-hálózatoknál

Dotkom

A Siemens minőségellenőrzést vállal mobiltelefon-hálózatoknál

A svájci SwissQual AG mérőeszközeivel.

A mobilhálózatok minőségének ellenőrzésére és javítására a Siemens Networks* a svájci SwissQual AG mérőeszközeit alkalmazza. Ezekkel összetett mérési és teszt-feladatokat lehet önállóan és távvezérléssel elvégezni. A Siemens Networks máris alkalmazza ezt az innovatív technikát egy vezető ázsiai mobilhálózat-üzemeltetőnél. A SwissQual autonom működésű eszközei helyhez kötött vagy mobil (pl. taxiba épített) változatban alkalmazhatók. Utóbbi esetben a hálózatminőséget (lefedettség, hangminőség), illetve olyan szolgáltatások, mint WAP, Internet, video-streaming rendelkezésre állását vizsgálják. A mérési adatokat rádiós vagy Internet-összeköttetésen keresztül juttatják el a központi Siemens-szerverekre, ahol kiértékelik azokat.

A Siemens Networks az új benchmarking és monitoring szolgáltatásokat menedzseltszerviz-szerződés keretében kínálja. Ehhez a Siemens adja a szükséges műszaki infrastruktúrát, és el is végzi a méréseket. (Hogy melyek ezek, illetve milyen szempontok szerint és gyakorisággal kell mérni, azt a hálózat-üzemeltető igényei szerint határozzák meg.) A kiértékelés alapján a Siemens szakemberei javaslatot dolgoznak ki a minőségjavítás érdekében, és igény esetén végre is hajtja azokat.

* A Siemens Networks GmbH a Siemens AG Communications ágazatának nyilvános hálózatokkal foglalkozó részlegéből alakult, 100%-os Siemens-tulajdonú leányvállalat. A hatósági jóváhagyást követően ez fog egyesülni a Nokia hasonló részlegével Nokia Siemens Networks néven.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés