Connect with us

technokrata

A Fujitsu és az SAP szorosabbra fűzi szolgáltatási partnerkapcsolatát

Dotkom

A Fujitsu és az SAP szorosabbra fűzi szolgáltatási partnerkapcsolatát

A két cég korábbi elkötelezettségét megújítva segít ügyfeleinek bevezetni a rugalmas IT-infrastruktúrát.

A Fujitsu Limited és az SAP AG bejelentették a szolgáltatásnyújtás területén régóta fennálló technológiai partnerkapcsolatuk kibővítését. Ez a lépés összhangban áll a két cég elkötelezett törekvésével, miszerint hozzá kívánják segíteni ügyfeleiket a rugalmas IT-infrastruktúra bevezetéséhez. A Fujitsu a jövőben az SAP globális szolgáltatási partnereként tevékenykedik – a japán szolgáltatócégek közül elsőként neki sikerült teljesítenie a partneri cím megszerzésének feltételeit. A Fujitsu és az SAP világszerte közösen fogja értékesíteni és szállítani a Fujitsu élvonalbeli, megbízható platformtermékeire épülő üzleti célú SAP alkalmazásokat és a kapcsolódó tanácsadási szolgáltatásokat. A közös fellépés optimalizálja a partnerek működését, és ezzel versenyképességük javításához is hozzájárul.

Fujitsu – az SAP új globális szolgáltatási partnere
A Fujitsu az IT-piac legnagyobb tanácsadócégeihez csatlakozva belép az SAP szolgáltatócégek számára indított globális partnerprogramjába (SAP Global Partner – Services). E program keretében a Fujitsu és az SAP egyéni erősségeiket – a Fujitsu kiterjedt ágazati szakértelmét és szolgáltatási képességeit, az SAP pedig átfogó nagyvállalati alkalmazáskínálatát – bevetve, közös promóciós programokat indítanak a kiválasztott regionális és ágazati célpiacokon. A Fujitsu azt is vállalta, hogy 2008 végéig mintegy 2500 főre fogja bővíteni a meglévő és leendő ügyfeleit kiszolgáló SAP-tanácsadók létszámát. Emellett a Fujitsu külön szolgáltatási szervezet létrehozását tervezi az SAP központjában, a németországi Walldorfban működő Globális Fujitsu SAP Kompetenciaközpontban.

A Fujitsu és az SAP partnerkapcsolata
Bár a Fujitsu és az SAP hivatalos partnerkapcsolata csak 2000-ben indult, gyökerei egészen az SAP megalapításának idejére nyújtnak vissza. Ekkor született meg a Fujitsu Siemens Computersszel azóta is fennálló szakmai szövetség. A globális technológiai együttműködésből eredően a Fujitsu nagy mértékben hozzájárult az SAP NetWeaver platform által támogatott „alkalmazkodó számítástechnikai” (adaptive computing) képességek sikeres bevezetéséhez. Ezeket a képességeket a Fujitsu FlexFrame for mySAPTM Business Suite megoldása honosította meg a piacon (Lásd a 2003. június 17-i kapcsolódó sajtóközleményt: SAP NetWeaver Slashes Operational TCO with Adaptive Computing Infrastructure.) Szolgáltatási partneri pozíciója megerősítése érdekében a Fujitsu a jövőben komplett szolgáltatási és technológiai portfólióval áll az SAP meglévő és leendő ügyfeleinek rendelkezésére.

SAP TechEd ´06 konferencia Las Vegasban, Tokióban, Amszterdamban és Bangalore-ban
Az SAP TechEd ´06 konferencián több mint 5000 SAP-ügyfél, -partner és műszaki szakember hallhat arról, hogyan tudja átalakítani szervezete meglévő üzleti folyamatait és IT-környezetét a nagyvállalati szolgáltatásorientált architektúra előnyeinek és rugalmasságának hasznosítása céljából. Az SAP összesen több mint 900 órányi előadást és gyakorlati foglalkozást kínáló, legnagyobb szakmai rendezvényét idén tizedik alkalommal rendezik meg. Az SAP TechEd helyszínei és időpontjai: Amszterdam (Hollandia), október 18-20. és Bangalore (India), november 8-10.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák