Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre nagyobb probléma a hűtés

Dotkom

Egyre nagyobb probléma a hűtés

Az APC az elavult hűtési megoldások kockázataira hívta fel a figyelmet és bemutatta a hűtési megoldások legújabb generációját.

Az American Power Conversion szerint az informatikai infrastruktúrát két legfontosabb IT-trend befolyásolja: a Blade szerverek elterjedése és a virtualizáció; a cég bemutatta ezeknek az adatközpontokra gyakorolt hatását is. A Blade szerverek térnyerésével az adatközpontokban a teljesítménysűrűség és a kibocsátott hő mennyisége egyaránt növekszik, azonban a hagyományos adatközponti megoldások nem képesek az új igényeket kiszolgálni, így túlmelegedés léphet fel.

Az APC az elavult hűtési megoldások kockázataira hívta fel a figyelmet és bemutatta a hűtési megoldások legújabb generációját, az új „In Row” („soros”) hűtési megoldást, amely a rack-ek között, sorokban helyezkedik el, és a hőt a keletkezés helyén hűti le. A Blade szerverek növekvő népszerűségét a virtualizációs technológiák elterjedése is támogatja. A virtualizáció segítségével biztosítható többek között a könnyű újrakonfigurálhatóság, a redundáns rendszerfelépítés és a skálázhatóság.

„Két nagyobb, az adatközpontok terén fontos trend látszik kirajzolódni az informatika világában. Egyrészt a számítástechnika mind több területére tör be a virtualizáció, ez pedig gerjeszti a másik trendet, a Blade technológia növekvő elterjedését” – mondta el Szarka Attila, az APC Magyarországi Képviseletének rendszermérnöke – „Egyre több vállalat dönt a hagyományos szervertermi megoldások helyett a skálázható, redundáns kialakítású Blade-szerverek mellett. A Blade szerverek bevezetése ugyanakkor olyan problémák elé állítja a vállalatokat, amelyekkel korábban nem találkoztak: a hőkibocsátás megnő, ez pedig a hűtés fontosságára és az új hűtési megoldásokra irányítja a figyelmet.”

Az IDC 2006-os felmérése szerint 2005-ben kétszer annyian használtak Blade szervereket, mint 2004-ben, és háromszorosára nőtt azok száma, akik fontolgatják vagy már eldöntötték, hogy Blade-felhasználók lesznek. Azoknak a száma pedig, akik még nem is hallottak róla, a felére csökkent. A Blade technológia elterjedése várhatóan tovább emelkedik: az IDC előrejelzése szerint a Blade szerverek 2009-re a globális szerverforgalom 25 százalékát teszik ki, és a Blade szerverek piaca 2005 és 2009 között várhatóan évente átlagosan 54 százalékkal növekszik – mutat rá a tanulmány.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés