Connect with us

technokrata

Tovább koncentrálódik a távfelügyeleti piac

Dotkom

Tovább koncentrálódik a távfelügyeleti piac

Felvásárolta a Multi Alarm a Pallast.

Konszolidáció zajlik a hazai távfelügyeleti piacon. Ennek oka, hogy csak a tőkeerős cégek képesek megfelelni az Unió egyre magasabb minőségi előírásainak, továbbá a hazai munkáltatói és gazdasági feltételek szigorodásának. A piacvezető Multi Alarm Zrt. most felvásárolta a Pallas Vagyonvédelem Kft.-t.

Felvásárolta a Pallas Vagyonvédelem Kft.-t, ezzel tovább erősítette vezető pozícióját a Multi Alarm Zrt. A főváros I. kerületében működő, 3 millió forint jegyzett tőkéjű Pallas 650 ügyféllel rendelkezett, éves árbevétele 38 millió forint volt. Ezzel a 150 millió forintos jegyzett tőkéjű, kétmilliárdos árbevételű Multi Alarm ügyfélköre csaknem 28.000-re emelkedett – mondta el Bánhalmi Zsuzsanna, a cég marketingvezetője.

Magyarország európai uniós csatlakozása óta több olyan törvény lépett életbe, amely a távfelügyeleti szolgáltatás minőségének javítását igyekszik elérni. A Multi Alarm központja a MABISZ minősítésen túl a térségben eddig egyedüliként kapta meg a brit SSAIB minősítő szervezet tanúsítványát is, mely szerint szolgáltatása megfelel a BSI 5979-es európai szabványnak. Ma már ezeket a szabványokat úgy alakítják ki, hogy a felhasználók, ügyfelek, felügyeletek, valamint a velük kapcsolatban lévő hatóságok szakmai érdekei egyaránt érvényesüljenek. Ezek közvetve a tőkekoncentrációt gyorsítják, mert csak a nagy hazai vagyonvédelmi vállalkozásoknak van erejük ezeket az új szabályokat betartani – mondta a piacot befolyásoló körülményekről Bánhalmi Zsuzsanna.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a vagyonvédelmi szakmában a munkavállalók jogszerű foglalkoztatása is szinte a jelentősebb, tőkeerősebb cégek privilégiuma, könnyen belátható, hogy nagyjából 5-10 éven belül – a nyugat-európai és amerikai példákhoz hasonlóan – itthon is csak néhány nagy cég marad állva a távfelügyelet területén – vélekedett a marketingvezető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp