Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szupermarathon: tizenhetedszer – idén új útvonalon

Dotkom

Szupermarathon: tizenhetedszer – idén új útvonalon

A Samsung szimbolikus sportesemény mellé állt.

Bár a 10 éves múltra visszatekintő, nagy sikerű Samsung Futófesztivál lezárult, a hagyomány tovább él – a vállalat 2006-ban névadó szponzorként a Samsung Szupermarathont támogatja. Az 1990 óta megrendezett futóverseny több szempontból is egyedülálló sporteseménnyé nőtte ki magát.

A határokon átnyúló sportesemény történetében ebben az évben jelentős változás, hogy harmadik Európai Uniós tagállamként Szlovákia és annak fővárosa Pozsony is bekapcsolódik a rendezvénybe. A Samsung Szupermarathon az egyetlen olyan futóverseny, amely három nagy európai fővárost köt össze. Az október 19-23 közötti futam a Bécs – Pozsony – Győr – Tata – Budakeszi – Budapest rajt- és célállomásokat érinti és a három érintett ország mintegy 60 településen halad keresztül. A táv hossza lényegesen nem változott, 352 km-ről 345 km-re csökkent.

A rendezvény továbbra is az egyik legmagasabban díjazott magyar sportverseny. A kiosztott nyeremények összértéke 23 millió forint, melyen belül pénz, termék és egyéb díjazás is lehet. Évről-évre nőtt az elő- és kísérőversenyek, valamint az ezeken résztvevők száma. Több tízezren kapcsolódtak az eseményhez, és az útvonalon a rendezvény sportfesztivál jelleget öltött. Ebben az évben is népes túrakerékpáros és görkorcsolyás mezőny indul, illetve idén először kutyás csapat is startol a versenyen.

Az útvonalba eső tartományok, megyék, városok, települések önkormányzatai immár hagyományosan segítik a rendezvény lebonyolítását, beharangozzák a versenyt, csapatokat indítanak, frissítővel várják és biztatják a futókat. A résztvevők szavazatai alapján továbbra is meghirdetik a „Legszimpatikusabb település” versenyt. Az érintett települések fiataljai részére kísérőversenyek szerveznek az önkormányzatok, iskolák, ahol a résztvevő tanulókat a Szervezőbizottság különdíjazásban részesíti. A rajthelyeken a Samsung közreműködésével a fiatalok részére, a Samsung Szupermarathonhoz kapcsolódva nagy létszámú tömegversenyeket is szerveznek.

Ebben az évben is kiemelt szerepet kap az utolsó napon, a verseny befutóján megrendezendő Samsung Nemzetközi Félmaraton, amelyen együtt fut a Szupermaraton teljes mezőnye.

Az európai hírű tömegsport-esemény, mint minden évben idén is október 23-án, nemzeti ünnepünkön ér célba a Hősök terén. A Samsung Szupermarathon csatlakozik a forradalom és szabadságharc 50. évfordulója, az ´56-os emlékév és „Az emigráció hazatér” világtalálkozó rendezvénysorozathoz, hogy sporttal is megemlékezzünk a forradalom és szabadságharc fél évszázados évfordulójáról.

A Samsung Szupermarathon részt vesz a Nemzeti Népegészségügyi Programban és együttműködik az „Együtt egy drogmentes Magyarországért!” mozgalommal, illetve támogatja rendezvényeit. A verseny résztvevőin, az útvonalon érintett települések lakosságán és a médiumokon keresztül a rendezvény egész országra kiterjedő lehetőséget biztosít az egészséges életmód melletti és a káros szenvedélyek elleni aktív kampánynak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés