Connect with us

technokrata

Szupermarathon: tizenhetedszer – idén új útvonalon

Dotkom

Szupermarathon: tizenhetedszer – idén új útvonalon

A Samsung szimbolikus sportesemény mellé állt.

Bár a 10 éves múltra visszatekintő, nagy sikerű Samsung Futófesztivál lezárult, a hagyomány tovább él – a vállalat 2006-ban névadó szponzorként a Samsung Szupermarathont támogatja. Az 1990 óta megrendezett futóverseny több szempontból is egyedülálló sporteseménnyé nőtte ki magát.

A határokon átnyúló sportesemény történetében ebben az évben jelentős változás, hogy harmadik Európai Uniós tagállamként Szlovákia és annak fővárosa Pozsony is bekapcsolódik a rendezvénybe. A Samsung Szupermarathon az egyetlen olyan futóverseny, amely három nagy európai fővárost köt össze. Az október 19-23 közötti futam a Bécs – Pozsony – Győr – Tata – Budakeszi – Budapest rajt- és célállomásokat érinti és a három érintett ország mintegy 60 településen halad keresztül. A táv hossza lényegesen nem változott, 352 km-ről 345 km-re csökkent.

A rendezvény továbbra is az egyik legmagasabban díjazott magyar sportverseny. A kiosztott nyeremények összértéke 23 millió forint, melyen belül pénz, termék és egyéb díjazás is lehet. Évről-évre nőtt az elő- és kísérőversenyek, valamint az ezeken résztvevők száma. Több tízezren kapcsolódtak az eseményhez, és az útvonalon a rendezvény sportfesztivál jelleget öltött. Ebben az évben is népes túrakerékpáros és görkorcsolyás mezőny indul, illetve idén először kutyás csapat is startol a versenyen.

Az útvonalba eső tartományok, megyék, városok, települések önkormányzatai immár hagyományosan segítik a rendezvény lebonyolítását, beharangozzák a versenyt, csapatokat indítanak, frissítővel várják és biztatják a futókat. A résztvevők szavazatai alapján továbbra is meghirdetik a „Legszimpatikusabb település” versenyt. Az érintett települések fiataljai részére kísérőversenyek szerveznek az önkormányzatok, iskolák, ahol a résztvevő tanulókat a Szervezőbizottság különdíjazásban részesíti. A rajthelyeken a Samsung közreműködésével a fiatalok részére, a Samsung Szupermarathonhoz kapcsolódva nagy létszámú tömegversenyeket is szerveznek.

Ebben az évben is kiemelt szerepet kap az utolsó napon, a verseny befutóján megrendezendő Samsung Nemzetközi Félmaraton, amelyen együtt fut a Szupermaraton teljes mezőnye.

Az európai hírű tömegsport-esemény, mint minden évben idén is október 23-án, nemzeti ünnepünkön ér célba a Hősök terén. A Samsung Szupermarathon csatlakozik a forradalom és szabadságharc 50. évfordulója, az ´56-os emlékév és „Az emigráció hazatér” világtalálkozó rendezvénysorozathoz, hogy sporttal is megemlékezzünk a forradalom és szabadságharc fél évszázados évfordulójáról.

A Samsung Szupermarathon részt vesz a Nemzeti Népegészségügyi Programban és együttműködik az „Együtt egy drogmentes Magyarországért!” mozgalommal, illetve támogatja rendezvényeit. A verseny résztvevőin, az útvonalon érintett települések lakosságán és a médiumokon keresztül a rendezvény egész országra kiterjedő lehetőséget biztosít az egészséges életmód melletti és a káros szenvedélyek elleni aktív kampánynak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp