Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rendkívüli Közgyűlést tartott a Magyar Telekom

Dotkom

Rendkívüli Közgyűlést tartott a Magyar Telekom

A Közgyűlés elfogadta a Magyar Telekom Nyrt. módosított, egységes szerkezetű Alapszabályát, valamint a Felügyelő Bizottság módosított, egységes szerkezetű ügyrendjét.

Rendkívüli Közgyűlést tartott a Magyar Telekom, ahol a részvényesek tájékoztatást kaptak a vállalat üzletmenetéről és aktuális helyzetéről, valamint bizonyos szerződések megkötésének ügyében indult vizsgálat állásáról. A Közgyűlés elfogadta a Magyar Telekom Nyrt. módosított, egységes szerkezetű Alapszabályát, valamint a Felügyelő Bizottság módosított, egységes szerkezetű ügyrendjét. Ezt követően a Közgyűlés felfüggesztette a további napirendi pontok tárgyalását.

A Közgyűlésen Thilo Kusch gazdasági vezérigazgató-helyettes adott tájékoztatást a Magyar Telekom üzletmenetéről és aktuális helyzetéről. Elhangzott továbbá, hogy a bizonyos szerződések ügyében indult vizsgálattal kapcsolatos költségek 3,1 milliárd Ft-ot tettek ki a Magyar Telekomnál szeptember végéig. Ezt követően Nagy Bálint, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója ismertette a vizsgálat jelenlegi állását. Eszerint a vizsgálat eredményeképpen további két szerződéssel kapcsolatban merült fel kifogás. Így a vizsgálat tárgyát képező négy szerződés összege körülbelül 2 milliárd Ft-ot tesz ki. A vizsgálat még folyik. A Társaság várakozásai szerint az Igazgatóság fontolóra veszi, milyen további intézkedések szükségesek, figyelembe véve többek között a menedzsment tagjainak tevékenységét.

A Közgyűlés elfogadta a Magyar Telekom Nyrt. módosított, egységes szerkezetű Alapszabályát, valamint a Felügyelő Bizottság módosított, egységes szerkezetű ügyrendjét. A módosítások oka a 2006. július 1-jén hatályba lépett új társasági törvénynek való megfelelés, továbbá az Alapszabály esetében a Társaság telephelyeiben és tevékenységi köreiben bekövetkezett változások.

A részvényesi konzultáció során egyértelművé vált, hogy a további napirendek előkészítése több időt igényel, ezért a Közgyűlés felfüggesztette azok tárgyalását. A Közgyűlés 2006. november 6-án folytatódik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés