Connect with us

Két évtizedes kutatás

Dotkom

Két évtizedes kutatás

A Nokia Research Center 20 éves fennállását ünnepli.

A Nokia vállalati kutatóközpontja, a Nokia Research Center húsz éves fennállását ünnepli világszerte működő laboratóriumainak központjában, a finnországi Helsinkiben. AZ 1986-ban alapított kutatóközpont mára 1100, különböző területen dolgozó kutatót alkalmaz Finnországban, Magyarországon, Kínában, Németországban, Japánban és az Egyesült Államokban.

A Nokia Research Center munkája olyan mérföldkő-jelentőségű távközlési eredmények alapjául szolgált már, mint a GSM szabványosítása és fejlesztése, az SMS-rendszerek, a 3G kifejlesztése, vagy legutóbb a mobiltelevíziós DVB-H szabvány. A kutatóközpont a mobil multimédia kutatásában is nagy szerepet játszott, jelentősen hozzájárulva a Java mobilmédia alkalmazásinterfész (JSR-135), az M3G mobil 3D grafika, és olyan audió és videó kodekek kifejlesztéséhez, mint az AAC, és az AMR-WB. A szerteágazó témakörökben – mobil és IP-hálózatoktól az, elektronikán, szoftver- és alkalmazás-fejlesztésen át a mesterséges intelligenciáig – kutató Nokia Research Center a szakemberek igazi gyűjtőhelye. A központ emellett a Nokia szabadalmi portfoliójának is kiemelkedő forrása, hiszen a Nokia legfontosabb szabadalmainak közel fele a Nokia Research Centerből származik.

A versenypiacon és a technológia rohamos változásának idején a Nokia Research Center kulcsfontosságú szerepet játszik a Nokia megújulásában és újraértelmezésében. A különböző iparágak konvergenciája és az élmények digitalizálása hatalmas lehetőséget teremt a gazdag felhasználói élmények megteremtésére és új üzletágak kialakulására. A kutatóközpont feladata az, hogy a Nokia más üzletágaival együttműködésben kijelölje a jövő műszaki lehetőségeit, és a technológia területén a Nokia számára legelőnyösebb úton induljon el.

A Nokia Research Center sikerében kulcsszerepet játszottak a vállalat és a felsőoktatási intézmények közötti együttműködések. A Nokia Research Center kezdettől fogva számos iparági fórum munkájában, és több országos vagy nemzetközi szerv kutatóprogramjában, például a finn Tekesben vagy Európai Uniós keretprogramokban vett részt. A Nokia Research Center folyamatosan több száz egyéni kutatási együttműködésben is szerepet vállal.

A legkiemelkedőbb egyetemekkel folytatott együttműködés elmélyítését célzó stratégiájának részeként a Nokia Research Center 2006 áprilisában bejelentette, hogy közös kutatóközpontot hoz létre az amerikai Massachusetts Institute of Technology-val (MIT). Az éveken át tartó szoros együttműködést követően megalapított Nokia Research Center Cambridge munkája a mobilitásról alkotott jövőkép formálása mellett a mindennapok során használható alkalmazások fejlesztésére is kiterjed. Mindez hozzájárul a Nokia Research Center hosszútávú céljának megvalósításához: a kutatóközpont élen kíván járni a fizikai és digitális tér közötti határvonalat elmosó technológiák és szolgáltatások fejlesztése terén, ehhez pedig akadálytalan és ösztönös interakció révén környezetünk szerves részévé szeretné tenni a digitális készülékeket és alkalmazásokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom