Connect with us

Vezetőváltás a Siemens Corporate Technology élén

Dotkom

Vezetőváltás a Siemens Corporate Technology élén

A nyugállományba vonult szakembert Hermann Requardt váltja.

2006. szeptember 30-ával nyugállományba vonult Prof. Claus Weyrich (62), a Siemens AG Igazgatóságának (Managing Board) tagja, a Corporate Technology – a Siemens központi kutatási részlege – vezetője. Utódja 2006. október 1-jével Dr. Hermann Requardt (51) lett, aki egyben a Központi Igazgatóság (Executive Committee), az Igazgatóság operatív testülete tagjává is előlépett eddigi igazgatósági tagsági posztjáról.


Prof. Claus Weyrich

Weyrich fizikai és matematikai tanulmányainak befejezte, 1969 óta végig a Siemens munkatársa volt. A CT élén töltött tíz éve alatt átalakította a kutatás irányvonalát: az ügyfél-orientáltságot és a nemzetközi munkamegosztást tette koncepciójának sarokkövévé. Vezetésével a CT számos kiemelkedő fejlesztési eredményt és technológiai áttörést valósított meg. Ilyen volt az Ultra Fast Ceramics (UFC), ami a komputer-tomográfiában a képadatok extrém gyors generálásának alapjául szolgál. Átalakította továbbá a magas hőmérsékletű szupravezetés (High Temperature Supraconducting) technológiáját, a tiszta anyagkutatástól eljutva a világ első 4 MVA-es HTS generátoráig, amelynek alkalmazási lehetőségeit ma a hajózásban tesztelik. Módszeresen felépítette a vállalatnál a „szoftver-hajtotta” kutatást – létrehozott például egy 50-fős, a neurális számításokkal foglalkozó teamet. A CT két fejlesztési eredménye, az egyetlen chipen kialakított labor (Lab-on-a-Chip) és a piezo-alapú üzemanyag-befecskendező rendszer is elnyerte a német szövetségi elnök által adományozott Jövő Díjat.


Dr. Hermann Requardt

Utódja, Requardt sem új a Siemens-nél: 1984 óta tagja a vállalatnak. 1995-től az Orvostechnika (Medical) ágazatnál a mágneses rezonancia üzletágat vezette, majd 2001-től az ágazat igazgatóságának, 2006. május 1-jétől pedig a Siemens AG Igazgatóságának lett tagja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom