Connect with us

technokrata

IT-biztonság: a Microsoft segít vagy gátol?

Dotkom

IT-biztonság: a Microsoft segít vagy gátol?

Nem teljes az egyetértés a piaci szereplők között abban, hogy a Microsoft segíti vagy akadályozza a biztonsági cégeket.

A Microsoft egy ideje már aktív szereplője a behatolásvédelmi és antivírus termékek piacának – írtuk szeptember legvégén -, és legújabb operációs rendszere, a Vista kapcsán még nagyobb hangsúlyt fektet a területre. Az otthoni felhasználók nagy része vásárol valamilyen vírusirtó programot, aminek piacát közismerten a Symantec dominálja; ám a vállalat ellehetetlenülhet, ha a Microsoft – visszaélve az erőfölényével – nem biztosítja az IT-biztonsággal foglalkozó cég termékeivel való együttműködést.

A Symantec azt állította, hogy hiába kértek segítséget a Microsofttól a Windows Defenderrel API-jával kapcsolatban, az operációs rendszert fejlesztő gigász nem kívánt kooperálni. Az API mélyreható ismerete nélkül pedig nem lesz képes biztosítani a felhasználókat arról, hogy biztonsági termékei kompatibilisek lesznek a frissítéssel, véli a Symantec. A szoftverfejlesztő egyébként még augusztusban döntött úgy, hogy minden, IT-biztonsággal foglalkozó vállalat számára lehetővé teszi a Windows Defender programozható letiltását egy API-n keresztül.

Felesleges felhajtásnak minősítette a történteket a Microsoft, azt állítva, hogy már korábban átadták a Windows Defender API-ját a Symantec részére. Időközben azonban a McAfee is csatlakozott a sárga-fekete vállalat panaszához, ám Redmond azzal válaszolt, hogy a többi nagy, IT-biztonsággal foglalkozó vállalat nem élt ilyen panasszal. A Microsoft szerint a Sophos-szal nagyon jó kapcsolatot alakítottak ki, a Trend Micro-nak pedig már van Vista-kész antivírus megoldása a piacon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp