Connect with us

technokrata

10 Windows-os hiba javítása

Dotkom

10 Windows-os hiba javítása

Napokon belül elérhető lesz a Microsoft legfrissebb hibajavító csomagja, mely az operációs rendszer mellett az Office-t is biztonságosabbá teszi.

A Microsoft arról számolt be, hogy a kedden kibocsátani tervezett patch-csomag közel egy tucat (!) sebezhetőséget iktat ki, melyek közül hat a Windows-t, négy az Office-t érinti majd. Némelyikük kritikus besorolású (lesz). Azt természetesen most sem tudni, hogy milyen sérülékenységek szűnnek majd meg, így egyelőre nem tiszta, hogy a legújabb, javítatlan biztonsági rés (melyről mi is beszámoltunk) ki lesz-e iktatva.

Ugyanakkor szintén kedden frissül a vállalat Windows Malicious Software Removal Tool névre keresztelt, ingyenesen használható eszköze, amely a számítógépre települt ártalmas kódok észlelésére és eltávolítására szakosodott.

Természetesen a patch-(ek)ről részletesen be fogunk számolni.

Microsoft veszélyesség-besorolási lista

Kritikus (critical) – Ezt a minősítést akkor kapja egy sebezhetőség, ha anélkül válik kihasználhatóvá (például egy internetes féreg által), hogy ahhoz szükség lenne felhasználói beavatkozásra. Azaz a monitor előtt ülő bárminemű tevékenysége nélkül is kiszolgáltatottá válhat a számítógép.

Fontos (important) – Hasonló körülmények esetén kapja ezt a besorolást egy szoftverben felfedezett hiba, ami annyival „tud” kevesebbet, hogy nem használható ki automatikusan. Egy ilyen sérülékenység kiaknázásához a támadónak rá kell vennie a felhasználót, hogy kattintson egy linkre, megnyisson egy weboldalat, futtasson egy csatolmányt vagy állományt.

Mérsékelten fontos (moderate) – A fentiekbe nem beletartozó hiba.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák