Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mások foltozzák a Microsoft hibáit

Dotkom

Mások foltozzák a Microsoft hibáit

A szoftvergyártó régebbi operációs rendszereit nem frissíti többé – vannak azonban, akik igen.

A múlt hónapban írtunk arról a biztonsági résről, mely a Microsoft böngészőjét fenyegette. Ez a Vector Markup Language (VML) dokumentumok révén tette ki veszélynek a Windows-os számítógépeket. A Microsoft hosszú napokig nem állt elő javítással, így külső fejlesztők készítettek ideiglenes patch-eket. Végül szeptember utolsó hetében megjelent a redmondi (kritikusnak minősített) frissítés, mely a patch-ciklus következő állomását (október 10) jóval megelőzve került ki az Internetre.

Nem hozott maradéktalan megkönnyebbülést azonban a hivatalos kiadás, mivel a Microsoft egy ideje már nem készít update-eket a Windows 2000 (SP4)-nél régebbi operációs rendszereihez. A Windows 98-at, 95-öt, NT-ket használók így továbbra sem védettek ezzel a sebezhetőséggel szemben; igaz, ezen felhasználók száma mára nagyon csekéllyé vált a többihez képest. Az ő biztonságukat is fontosnak tartja azonban a ZERT (Zeroday Emergency Response Team), mely úgy döntött, a korai Windows-okat futtatók számítógépeit is megóvja az online fenyegetésektől.

A ZERT patch-eit a következő operációs rendszereken tesztelték le: Windows 98, Windows 98 Second Edition, Windows Millennium Edition, Windows 2000 és Windows 2000 SP3. A javítások letölthetők a fejlesztő website-járól, ám ezekre is érvényes az a kitétel, hogy a Microsoft nem támogatja (és nem is javasolja) a külső frissítések feltelepítését. A ZERT a patch-ek forráskódját most is közzétette, hogy bárki leellenőrizhesse, mit is változtatnak meg az operációs rendszerekben pontosan.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés