Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb javítatlan patch fenyegeti az internetezőket

Dotkom

Újabb javítatlan patch fenyegeti az internetezőket

A Microsoft most már nem ad ki idő előtti javítást – megteszi helyette ezt más.

A múlt hónapban írtunk arról a biztonsági résről, mely a Microsoft böngészőjét fenyegette. Ez a Vector Markup Language (VML) dokumentumok révén tette ki veszélynek a Windows-os számítógépeket. A probléma súlyosságát növelte, hogy a hivatalos javítás előtt megjelentek már a hibát kihasználni képes website-ok, e-mailek. A Microsoft pedig hosszú napokig nem állt elő javítással.

Vannak olyan internetezők, akiknek azonnal kellett valamilyen megoldás. Nekik készítette el nem sokkal a biztonsági résről történt beszámoló megjelenése után a Zeroday Emergency Response Team, röviden ZERT azt a nem hivatalos patch-et, mely befoltozta az Internet Explorer biztonsági rését. Nem sokkal később csatlakozott hozzájuk a Patchlink nevű cég is, mely szintén létrehozott egy foltozást a böngészőt használók számára. Ezek nem voltak hivatalos javításnak tekinthetők, a Microsoft ezért felhívta mindenki figyelmét arra, hogy nem javasolja a telepítést.

Végül szeptember utolsó hetében megjelent a redmondi (kritikusnak minősített) frissítés, mely a patch-ciklus következő állomását (október 10) jóval megelőzve került ki az Internetre. Ezzel kapcsolatban az IT-biztonsággal foglalkozó szakértők elégedettségüknek adtak hangot, hiszen a Microsoft a megszokotthoz képest jóval gyorsabban reagált. Az elégedettség azonban nem tartott sokáig. A Microsoft ugyanis a hónap utolsó előtti napján arra figyelmeztette az internetezőket, hogy egy újabb, úgynevezett nulladik napi támadás (zero day attack) fenyegeti a szoftvereit használókat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés