Connect with us

Rozgonyi Krisztina lett az NHH Tanácsának alelnöke

Dotkom

Rozgonyi Krisztina lett az NHH Tanácsának alelnöke

Dr. Rozgonyi Krisztinát, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsának tagját nevezte ki a Tanács alelnökévé Pataki Dániel, az NHH elnöke.

Dr. Rozgonyi Krisztina kinevezését elsősorban a Nemzeti Hírközlési Hatóságnak a digitális konvergencia folyamatokban betöltött fontos szerepe indokolja.

Dr. Rozgonyi Krisztina a József Attila Tudományegyetemen folytatott tanulmányai után az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán diplomázott, majd az ELTE Bölcsészettudományi Kar média szakán szerzett diplomát. A Tanács új alelnöke az ELTE-n jogi PhD tanulmányokat folytat, valamint a CEU Business School MBA programjának hallgatója. Angolul és németül felsőfokon beszél.

Dr. Rozgonyi Krisztina a szerzői jog, a médiajog és az internettel kapcsolatos jogviszonyok elismert szakembere. 1997 és 2003 között jogi tanácsadóként, illetve szakértőként vett részt a Matáv Rt., az ORTT, a Budapesti Műszaki Egyetem Informatikai Központ, a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete, az Antenna Multimédia Rt., az Informatikai és Hírközlési Minisztérium különböző projektjeiben, valamint az Országgyűlés Kulturális és Oktatási Bizottságának tanácsadója volt.

2006-ban munkája elismeréseként Magyar Informatikáért szakmai érmet kapott.
Az NHH elnöke dr. Rozgonyi Krisztina kinevezésével egy időben visszavonta dr. Rácz Zsolt tanácstag alelnöki megbízatását.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom