Connect with us

technokrata

Követendő példa a foglalkoztatásban

Dotkom

Követendő példa a foglalkoztatásban

Egy vállalat, melynek globális vezetőinek harmada nő.

Ha Londonban, a bracknelli Hewlett-Packard igazgatóságán ebédel, különféle nemzethez, kultúrához, etnikai csoporthoz, életstílushoz és generációhoz tartozó férfival és nővel találkozik.

Bracknell nem szokatlan jelenség. Egy nem rég készült, kilenc európai HP irodát érintő felmérés szerint 84 különböző ország képviselteti magát az irodákban. A HP számára a munkaerő változatossága azt jelenti, hogy mindenféle csoportból munkába állítja a tehetséges embereket. Ehhez az szükséges, hogy a legjobb helyet hozzuk létre ahhoz, hogy a munkájukat végezzék.

Miért ennyire fontos ez egy IT vállalat számára? Mert a piac megköveteli, és a vásárlóknak szüksége van erre. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában a HP különösen figyel a nemi változatosságra. Ezt üzleti szempontból tökéletesen indokolt: Az európai egyetemeken egyre nagyobb számban végeznek nők. És minél jobb hely egy cég a nők számára, annál jobb mindenki számára.

A fejlődő piacokon a legerősebb a kapcsolat a változatosság és a versenyképesség között. „Az információs és kommunikációs technológiai (ITC) szektorban a nők képességeinek fejlesztése és bevonás kulcsfontosságú feladat” – véli Thoko Mokgosi-Mwantembe, a Dél-Afrikai HP ügyvezető igazgatója, aki Afrikában nemrég nyerte el a legjobb ICT üzletasszonya címet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp