Connect with us

Újabb internetes támadások egy Windows-hiba miatt

Dotkom

Újabb internetes támadások egy Windows-hiba miatt

Habár a Microsoft soron kívül kiadta egy kritikus sebezhetőség javítását, egy másik, még patch-nélküli biztonsági rés továbbra is fenyegetésnek teszi ki az internetezők tömegeit.

Tegnapelőtt írtuk, hogy a Microsoft soron kívül adott ki egy javítást webböngészőjéhez. A hibáról a vgx.dll állomány tehet – ez az egyik (sebezhető) eleme a Vector Markup Language dokumentumok operációs rendszer szinten való támogatásának. A VML-t egyébként magas minőségű vektorgrafikák esetén alkalmazzák. Visszatérve a két héttel korábbi eseményhez: az Internet Explorerben levő biztonsági rést kiaknázni képes kód már akkor kikerült az Internetre. Akkor azt írtuk, hogy még a javítás kiadása előtt megjelenhet egy olyan féregszerű digitális fenyegetés, mely ellen a legtöbb PC védtelen lesz (szerencsére ez azóta sem történt meg).

A korábban beígért patch végül rohamtempóban készült el keddre. Redmond ezt azonnal elérhetővé is tette – a cég információs weboldala szerint kritikus minősítést kapott. Ez a Microsoft veszélyességi fokot jelző skáláján a legmagasabb érték, azaz a probléma komolysága indokolta az eredeti ütemtervhez képest két héttel korábbi megjelenést. A patch letölthető a Microsoft website-járól, de az Automatic Update szolgáltatáson keresztül is elérhetővé vált. Az érintett felhasználóknak érdemes minél hamarabb beszerezniük – azon internetezőknek azonban, akik az Internet Explorer hetes változatát alkalmazzák, ezzel kapcsolatban nincsen teendőjük. Redmond következő generációs browserét ugyanis nem érinti a sérülékenység.

„Ez egy kitűnő lépés volt a Microsofttól. Elégedettek vagyunk, hogy a biztonsági közösség aggodalmára a Microsoft gyorsan reagált.” – írta Alex Eckelberry, a Sunbelt Software elnöke egy e-mailes interjúban. Az elégedettség azonban nem tartott sokáig…Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom