Connect with us

technokrata

Roamingrendelet: nehéz az út az Európai Parlamenten keresztül

Dotkom

Roamingrendelet: nehéz az út az Európai Parlamenten keresztül

Az első viták alapján a roamingköltségek csökkentését előíró európai bizottsági rendelet csökkentheti a versenyt.

Az Európai Parlament ipari bizottság a hét elején zárt ajtók mögött ülésezett, Viviane Reding telekommunikációs ügyekért felelős biztossal, aki nyáron beterjesztette a túl magas roamingtarifák hatósági letörését előirányzó uniós rendeletet.

Mint a vitán kiderült, a képviselők többsége támogatja a rendelet irányát, egyetért a beavatkozással az árak csökkentése érdekében. De kérdések merültek fel a konkrét módszerrel kapcsolatban, vagyis hogy bevezethet-e az EU konkrét árplafonokat.

A legkritikusabb a néppárti, piaci kérdésekben igen liberális Malcolm Harbour volt, aki szerint a rendelet csökkentheti az árakat, de hosszútávon csökkentené a versenyt. Szerinte az árplafon is rosszul van megállapítva, és az átmeneti időszak (fél év) is túl rövid.

Reding továbbra is arra számít, hogy a rendelet 2007-ben életbe lép, bár a Tanácsban is elég komoly bajok lehetnek: megfigyelők szerint a nagy távközlési szolgáltatóknak otthont adó államok, valamint a déli országok, amelyek az északról érkezők nyaralók miatt jól járnak a magas roamingtarifákkal, ellenezni fogják a keményvonalas szabályozást.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom