Connect with us

Hirdetés

technokrata

OECD szakmai hét – IKT Előretekintés fórum

Dotkom

OECD szakmai hét – IKT Előretekintés fórum

A margitszigeti Danubius Thermal Hotelben 2006. október 3-án az OECD IKT Előretekintés Fórumot rendez az OECD Szakmai hét keretében, amelynek témája az új generációs hálózatok és a konvergencia.

Az OECD tevékenységében az utóbbi időben egyre komolyabb szerepet kapnak a világgazdaság fejlődését alapvetően befolyásoló, az információs társadalom kialakítását, az elektronikus kereskedelem elősegítését meghatározó információtechnológiai és távközlési szakmapolitikára vonatkozó állásfoglalások, ajánlások, áttekintések és felmérések. Az információs technológia területén Information Technology Outlook címmel az OECD kétévenként kiadványt jelentet meg, amely a tagországok IT szektorát mutatja be, összefoglalja a statisztikai adatokat, elemzéseket közöl és áttekintést ad a legfontosabb fejlődési trendekről. A kiadványban megjelent adatok autentikus forrásként szolgálnak, számos esetben hivatkoznak rá az IT szektort bemutató előadásokban, szakmai elemzésekben.

Magyarország a tagság elnyerése óta aktívan részt vesz az OECD-nek a fenti szakmapolitikákra szakosodott ICCP Bizottságának (Information, Computer and Communication Policy) illetve annak munkacsoportjainak munkájában, ahol 2006 márciusában alelnöki pozíciót is szerzett.

A magyar kormány felajánlása és a tagországok döntése alapján 2006. október 2-5. között hazánk rendezi az OECD ICCP (Informatikai-, Számítógép- és Távközléspolitikai Bizottság) valamint a WPISP (Információ Biztonsági és Titokvédelmi Munkacsoport) ülését Budapesten. Az ülésekkel párhuzamosan egy napos „IKT Előretekintés Fórum” (ICT Foresight Forum) megrendezésére is sor kerül, amelynek témája az új generációs hálózatok és a konvergencia lesz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés