Connect with us

Informatikával javítható a betegellátás

Dotkom

Informatikával javítható a betegellátás

Az Ericsson mobil egészségügyi megoldást szállít Szingapúrba.

Az Ericsson, a Parkway Kórház és a SingHealth együttműködésbe kezdett az Ericsson mobil egészségügyi megoldásának telepítésére távoli betegfigyelés céljából a szingapúri Changi Általános Kórházban és a Gleneagles Kórházban.

A projekt keretében az Ericsson mobil egészségügyi megoldást szállít, amelyet a kórházak egyes, súlyos betegeket kezelő osztályain helyeznek próbaüzembe. Ezeken az osztályokon krónikus betegségben (pl. agyvérzés, asztma vagy cukorbetegség) szenvedő, egész napos figyelést igénylő betegeket ápolnak.

A megoldás lehetővé teszi a betegek életjeleinek (pl. szívverés, légzés, oxigéntelítettség és vérnyomás) automatikus rögzítését és valós idejű figyelését. Az adatok pontossága és azonnali rendelkezésre állása révén a kórházi személyzet megfelelő orvosi ellátást nyújthat a betegeknek.

A betegek könnyű és kényelmesen viselhető egészségügyi érzékelőket kapnak, amelyek összeállítják és Bluetooth-kapcsolaton keresztül biztonságosan továbbítják a szükséges adatokat egy kommunikációs modulhoz, amely WLAN-technológiát alkalmazó összeköttetésben van a kórházak szervereivel. Az erre kijelölt kórházi személyzet egyszerűen, munkaállomásairól férhet hozzá a szervereken tárolt információhoz.

Ez jelentősen növeli a személyzet produktivitásának és hatékonyságának szintjét mindkét kórházban, hiszen az ápolók képesek lesznek valós időben, távolról és gyorsan nyomon követni a betegek állapotát és meghatározni a szükséges teendőket.

Az Ericsson mobil egészségügyi megoldása vezeték nélküli hálózaton is telepíthető, így lehetővé teszi, hogy a betegek bármikor, bárhol orvosi ellátást és segítséget kaphassanak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom