Connect with us

Bulgáriában terjeszkedik a magyar Ingenico

Dotkom

Bulgáriában terjeszkedik a magyar Ingenico

Dinamikusan fejlődő bolgár bankkártya-piac.

Megkapta certifikációját Bulgáriában az Ingenico POS terminálok csatlakoztatását szolgáló szoftvere. Ezáltal szabaddá vált az út a cég dinamikus piaci terjeszkedése előtt. Az esemény azért lényeges, mert a bolgár kereskedelemi képviseletet mind áruval, mind a fejlesztési feladatokat teljes egészében az Ingenico magyar leányvállalata látja el.

Az Ingenico Magyarország, Szlovákia, Csehország, Szerbia, Lengyelország és Kelet-Európa több állama után most Bulgáriában nyitott. A kártyahasználat bolgár rendszere – több nyugat-európai példához hasonlóan – némileg eltér a magyar gyakorlattól. Bulgáriában egy nagy, Borica nevű elszámolóközpont fogja össze és koordinálja az ország teljes kártyaforgalmát. Ehhez a központhoz csatlakoznak a bankok, illetve a kereskedelmi egységekben lévő POS terminálok és az ATM automaták – ismerteti a helyzetet Lévai Gábor, az Ingenico hazai stratégiai igazgatója. Ahhoz, hogy egy új rendszer csatlakozzon ehhez az elszámolóközponthoz, az alkalmazott szoftvernek teljesítenie kell bizonyos elvárásokat. Ezt a certifikációt kapta most meg az Ingenico rendszere. Ez persze nem csak magát a tényleges értékesítés elindulását jelenti. Az elmúlt hónapokban megkezdődtek a szerződéskötések a Boricán kívül az érintett bakokkal, kereskedelmi láncokkal is.

Fontos megjegyeznünk – hívta fel a figyelmet Lévai Gábor –, hogy Bulgária a bankkártyák tekintetében még egy nagyon friss, ugyanakkor nagyon kiszámítható piac. Az országban 2002-ben még mindössze 2554 terminál üzemelt, de ez a szám 2006-ra már 6000 körülire nőtt. Mivel sok a zöldmezős beruházás, tág tere nyílik a korszerűbb, chipkártyás rendszerek terjedésének. Az Ingenico tapasztalata szerint a POS terminálok egyes típusait gyorsított ütemben lehet majd bevezetni. Magyar szempontból külön említést érdemel, hogy a bolgár kereskedelmi képviselet technikai oldalról teljes egészében a magyar központhoz kötődik. Tehát nemcsak, hogy innen látjuk el áruval az országot, hanem a szoftveres, és egyéb fejlesztések is itt történnek. Ez egy majdnem 8 millió lakosú ország vonatkozásában igen nagy lehetőséget jelent számunkra – zárta szavait a szakember.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom