Connect with us

Magyar tanárok Tallinnban

Dotkom

Magyar tanárok Tallinnban

A Tallinni Műszaki Egyetem látta vendégül az Oracle Akadémia globális technológiai képzési programját.

A nyár végén újabb 8 magyar iskola 10 tanára vett részt a Tallinni Műszaki Egyetemen az Oracle Akadémiai program intenzív kurzusán. A magyar tanárok a program keretében ősztől kezdik meg az iskolákban az adatbázis-tervező és programozó képzést, amelyen a diákok térítésmentesen vehetnek részt. Az oktatáshoz az Oracle a tanárok ingyenes képzésével, a tananyaggal és az iLearning internetes oktatási keretrendszerrel járul hozzá – idén összesen kétmillió forint értékben –, míg az iskolák a tanárokat, a tantermet, az internet-hozzáférést és a program népszerűsítését biztosítják. Az idei évben immár 13 iskolában 200 tanuló vesz részt az Oracle Akadémiai programban.

Idén Észtországból, Magyarországról, Lettországból, Litvániából és Szerbia-Montenegróból érkeztek tanárok a Tallinni Műszaki Egyetemre, ahol az Oracle Akadémiai tananyagára épülő intenzív szakmai képzésben vettek részt. Korábban az Oracle Akadémia tartott már képzést az USA-ban, Indiában és Romániában, hogy mielőbb felkészítse tanárait az informatikai piac növekvő szakemberigényére.

Az Oracle és középiskolák együttműködésének a célja, hogy a diákokat adatbáziskezelési, SQL, programozási és általános üzleti képességekkel vértezzék fel. Az Oracle közvetlenül a résztvevő iskolákkal működik együtt a tanárok átfogó képzése, folyamatos szakmai fejlődése és támogatása érdekében. A korszerű tananyag, az online tanulási és fejlesztési környezet mindehhez hatékony támogatást jelent.

Az intézet szigorú programjára úgy készülnek fel a résztvevő tanárok, hogy online virtuális szemináriumokon, vetélkedőkön és heti konferenciahívásokon vesznek részt, valamint folyamatos e-mail párbeszédet folytatnak az Oracle Akadémia mentoraival. A helyszínen a tanárok egyhetes képzést kapnak az Oracle University olyan oktatóival és tapasztalt tanáraival, akik előzőleg középiskolákban oktatták az Oracle Akadémia tananyagát. A tananyagot csak az oktathatja, aki vizsgát tesz és eredményesen végigvisz egy olyan projektet, amelyhez elengedhetetlen az új technikai készségek alkalmazása.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom