Connect with us

technokrata

Kimmo Alkio az új F-Secure vezér

Dotkom

Kimmo Alkio az új F-Secure vezér

Háttérbe vonul Siilasmaa.

Az F-Secure Corporation bejelentette, hogy a cég alapítója és vezérigazgatója, Risto Siilasmaa 2006. november 6-ával a vezérigazgatói tisztségből visszavonul, és a továbbiakban az igazgatótanács elnöki pozícióját tölti be. Ezzel egyidőben a vezérigazgatói széket a Nokia Corporationtől visszatérő Kimmo Alkio foglalja el.

Az F-Secure-t 1988-as megalapítása óta vezető Siilasmaa irányítása alatt a vállalat Finnország egyik legnevesebb informatikai és kommunikációs cégévé vált. Az informatikai és kommunikációs iparág egyik kiadója, az iparág szereplőinek hírnevét kutató finn Tietokone tanulmányában, az F-Secure a harmadik helyen áll. Az F-Secure emellett jelentős, a jövője szempontjából fontos piacvezető pozíciókra tett szert: 25 százalékos részesedéssel rendelkezik az európai és észak-amerikai internet szolgáltatók biztonsági szolgáltatásainak egyesített piacán. A mobilbiztonság tekintetében az F-Secure világvezető a mobilszolgáltatók által kínált adatbiztonság terén. A növekedés és adózott eredmény szempontjából a vállalat kiemelkedő fejlődést ért el az elmúlt néhány évben.

„Az F-Secure remek formában van. Az elmúlt évek megbízható profitot hoztak, és sikerült globális vezető pozíciót szereznünk a stratégiailag fontos piacokon. Az igazgatótanács elnökeként támogatni fogom az új vezérigazgatót – különösen a stratégiai irányok szem előtt tartása tekintetében” – mondta Siilasmaa.

„A karrieremben két célom maradt: egy új, nemzetközileg terjeszkedő vállalatot létrehozni és a legnagyobb globális cégek egyikénél dolgozni. Mindkét célom feltételezi az új környezetben való intenzív tanulást. Egy új vállalat elindítása lehetővé tenné számomra, hogy próbára tegyem az F-Secure-nál töltött idő során szerzett szakértelmemet. Egy nagyvállalatnál pedig lehetőségem nyílna belülről betekinteni egy nagyméretű szervezet és annak folyamatainak működésébe. Ugyanakkor konkrét terveket nem készítek november előtt: addig az F-Secure vezérigazgatójaként teljes körűen ellátom feladataimat.”

Pertti Ervi, az igazgatótanács korábbi elnöke az igazgatótanács elnökhelyetteseként folytatja munkáját.

Az újonnan kinevezett vezérigazgató, Kimmo Alkio 2005 márciusáig az F-Secure műveleti igazgatójaként, majd a Nokia Corporation hálózati tanácsadásért és integrációért felelős alelnökeként dolgozott. Ezt megelőzően 14 évig a Digital Equipment Corporation és a Compaq vállalatoknál töltött be különböző vezető pozíciókat Svájcban, Németországban és az Egyesült Államokban. Az informatikai és kommunikációs iparágban eltöltött húsz éve során üzemeltetőkkel, nagyvállalatokkal és a szektor további résztvevőivel működött együtt, így kiváló lehetősége volt arra, hogy előmozdítsa az F-Secure üzletvitelét és szolgáltatókra összpontosító stratégiáját. „Nagyon izgatott vagyok, hogy lehetőségem nyílik az F-Secure tevékenységének és növekedési lehetőségeinek fejlesztésére. A vállalat globális, Internet-szolgáltató központú tevékenysége az informatikai és kommunikációs iparág egészében jelentős tényezőnek számít. Hiszek abban, hogy ez a tevékenység új lehetőségeket teremt az adatbiztonság felügyeletében, mind az informatika, mind a mobileszközök világában” – mondta Alkio.

„Nagyon elégedett vagyok, hogy a vezérigazgatói posztot Kimmonak adhatom át. Már az évtized elején együtt dolgoztunk, és együttműködésünk akkor is gyümölcsöző és sikeres volt. Biztos vagyok benne, hogy az F-Secure-nál velem együtt mindenki örömmel látja új feladatkörében, a vállalat élén” – jelentette be Siilasmaa.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom