Connect with us

technokrata

Képzés szerverszobák és adatközpontok felépítésével vagy üzemeltetésével foglalkozólnak

Dotkom

Képzés szerverszobák és adatközpontok felépítésével vagy üzemeltetésével foglalkozólnak

Bővíti a Data Center University online oktatási programját az APC.

Az American Power Conversion (APC) bejelentette, hogy új tanfolyamok és új oktatópartnerek jelentek meg a vállalat online Data Center University programja keretében. A Data Center University az informatikai szakemberek, mérnökök, valamint a szerverszobák és adatközpontok felépítésével vagy üzemeltetésével foglalkozó személyek számára kínál képzéseket.

Az APC által létrehozott Data Center University eredetileg 20 tanfolyamot kínált adatközpont tervezés, építés és üzemeltetés témakörökben. A Data Center University most új oktatópartnerekkel és 15 új tanfolyammal bővült, amelyek korlátozott ideig online módon, ingyenesen elérhetők a www.datacenteruniversity.com címen. Az új tanfolyamok a kulcsfontosságú hálózati fizikai infrastruktúrák (NCPI) tervezésére és ennek követelményeire összpontosítanak. A képzések a kritikus fontosságú technológiákra koncentrálnak: a csúcsminőségű, skálázható és moduláris adatközpont infrastruktúrákkal kapcsolatos gyakorlati módszereket ismertetik. A tananyag kialakításában évtizedes, sokrétű tapasztalattal rendelkező professzionális adatközpont-vezetők vettek részt.

Az új oktatópartnerek közé tartoznak többek között az egyesült államokbeli Healthcare Information and Management System Society (Egészségügyi Információs és Felügyeleti Rendszerekkel Foglalkozó Szövetség), az International Facility Management Association (Nemzetközi Létesítménygazdálkodási Szövetség), az Illinois Society of Professional Engineers (Illinois Állam Mérnökeinek Szervezete) és a Building Industry Consulting Services International (Nemzetközi Építőipari Tanácsadó Szolgálat). A Data Center University új tanfolyamai a következő témákat dolgozzák fel: az összes hűtésigény kiszámítása; a sor- és rackorientált hűtési architektúrák előnyei; a hűtési architektúrák alapvető kérdései; a teljes energiaigény számítása; a rendszerek közötti földelési zaj hatása az adatközpont rendelkezésre állására. Ugyancsak elérhetők képzések az adatközpontok generátorrendszereinek követelményei; az RFID-hálózat rendelkezésre állásának maximalizálása; adatközpontok energiasűrűségének specifikációi; a hálózatbiztonság alapelvei; szabványosítás az adatközponton belül; vészleállás: ne maradjon sötétben; adatközpontok energiasűrűség-specifikációihoz tartozó irányelvek, energiaelosztási technológiák témakörökben. Minden tanfolyam gyártótól független, így az APC termékeit sem népszerűsíti.

Az APC Data Center University tanfolyamai lehetőséget nyújtanak az informatikai szakemberek, a mérnökök, a létesítménykezelők és más, kulcsfontosságú hálózati fizikai infrastruktúrákkal foglalkozó személyek számára, hogy az adatközpontok tervezéséhez és üzemeltetéséhez kapcsolódó számos különböző témakörben bővíthessék az ismereteiket. A legtöbb tanfolyam kevesebb mint egy óra alatt elvégezhető, és mindegyik esetében a tanuló diktálhatja a tempót. Az APC Data Center University program 2006 negyedik negyedévétől kezdve lehetőséget nyújt különböző tanúsítványok megszerzésére is. A tanfolyamok egyelőre angol nyelven érhetők el, de a tervek szerint 2006. utolsó negyedévétől magyarul is hozzáférhetők lesznek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle