Connect with us

Informatikai Biztonság Napja 2006

Dotkom

Informatikai Biztonság Napja 2006

Egység a világ IT-biztonságáért.

Minden tekintetben növekedett a Magyarországon elindított és másodízben megrendezett Informatikai Biztonság Napja. Az idei eseményen még több nemzetközi előadó, 29 támogató cég és három szekció dolgozott azon, hogy a regisztrált 1000 látogató hozzájusson az informatikai biztonságra vonatkozó legfrissebb információkhoz.

Az előadók között az informatikai biztonság témájának nemzetközileg ismert és elismert szakértőit üdvözölhették a látogatók, mint például John K. Davies, a nemzetközi biometriai szövetség igazgatóját, több cég tanácsadó testületének tagját, a brit kormány technológiai szakértőjét és konzultánsát. Szerepelt a vendégelőadók közt Guy Lifshitz nemzetközi IT-biztonsági szakértő, az Európai Unió CIP (kritikus infrastruktúrák védelme) projektjeinek tanácsadója, továbbá Marcus J. Ranum a „tűzfal atyja”-ként ismert, világhírű biztonságtechnikai szakértő, több kormány és világcég állandó tanácsadója, aki előadásában az IT-biztonság jövőjébe tekintett.

A fenti előadókon kívül a hazai és nemzetközi IT-biztonsági piac legnevesebb szereplői, cégei jelentek meg, hogy a három szekcióban megosszák információikat az érdeklődőkkel. Bár ezen cégek közül sokan egymás legelemibb konkurensei, erre az egy napra együtt tesznek a közös cél, egy biztonságosabb IT-világ megteremtése érdekében.

A probléma világszerte hangsúlyos, s ezt mi sem jelzi jobban, minthogy csak a brit kormány és társszervei nyolc internetes oldalt üzemeltetnek az informatikai biztonsággal kapcsolatban. Említhetnénk a biometrikus azonosítók rohamos terjedését világszerte, vagy akár az amerikai kormány erőfeszítéseit az informatikai ellenőrzésért és biztonságért. Létező, és mind égetőbb problémáról van szó, ha úgy tetszik, egy háborúról, amely bár nem jár véráldozatokkal, világszerte dollármilliárdok sorsát érinti.

Magyarország sem teheti meg, hogy ne legyen naprakész a téma legégetőbb kérdéseiben. Az ITBN ezt a felkészültséget hivatott elősegíteni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom