Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mozgalom a CD hamisítások és az illegális letöltések ellen

Dotkom

Mozgalom a CD hamisítások és az illegális letöltések ellen

Szabó Leslie elkészített az „Együtt a zenéért mozgalom” részére egy olyan dalt, melyben nem kevés híres zenész közreműködött, szakmai körökben a „We are the World”-höz hasonlítják.

– Elkészítettél egy dalt az Együtt a zenéért mozgalom részére. Szerinted a magyar zenei élet ennyire rosszul áll, hogy mozgalmat kell indítani az érdekében, vagy csupán a felpezsdítésére szolgál?
– Nem gondolom, hogy a zenei élet áll annyira rosszul, de a CD hamisítások és az illegális letöltések ellen igen is kötelességemnek éreztem, hogy felszólaljak. Szerencsére nem vagyok egyedül és rengeteg „harcostárs” csatlakozott hozzám.
Úgy érzem fontos a közönséggel a magunk eszközén, a zenén keresztül is megértetnünk, hogy tartsák tiszteletben annyival a szerzők és előadók munkáit, hogy az eredetit vásárolják, mert ha ez nem így történik, egyre kevesebb és kevesebb jogdíjakból a művészek lassan nem fognak tudni megélni, és újabb produktumokat megjelentetni. Igaz, hogy lassan kialakulóban van egy legális, fizetős letöltő rendszer bevezetése a köztudatba, de sok kollégámmal egyet értve úgy gondolom, hogy a kézbe vehető és fellapozható kiadványok valahogy mégis sokkal értékesebbek és maradandóbbak lehetnének. Arról nem is beszélve, hogy nem mindenki rendelkezik internetes hozzáférhetőséggel és tudással.

– A dalban sok híresség is közreműködött. Kik énekelnek? Fontos volt, hogy nagyokkal dolgozz együtt?
– Valamennyire fontos volt, hogy a közönség által jól ismert előadók szerepeljenek a dalban, de a második fontos tényező az az volt, hogy én mennyire és milyennek ismerem őket. Nem tudtam és végül már nem is akartam mindenkit elhívni a felvételre (főleg nem olyanokat, akik szájából nem hangzott volna hitelesen ez a dal), így végül egy kis 30 fős „válogatottat” hoztam össze, akik elmondásaik szerint boldogan vállalták a szakma szónokainak szerepét. A dalban résztvevők: Takáts Tamás, Fekete Jenő /Muddy Shoes/ Egri Péter /Mistery Gang/ Roy /Roy & Ádám/ Bebe /Back II Black/ Czutor Zoltán /Belmondo/, Papp Szabolcs /Supernem/, Pierrot, Jamie Winchester, Pély Barna, Judy /Groovehause/ Galambos Dorina, Balassy Betti, Hoffmann Mónika, Kovács Timi, Schmidt Vera, Tóth Gabi, Tóth Vera, Pflum Orsi, Kósa Ivett, Pál Tamás, Torres Dani, Gál „Boogie” Csaba, Bálint Ádám, Bella Levente, Oláh Szabolcs, Mujahid Zoltán, Aczél Gergő, Varga Ferenc és jómagam.

– Klip is készül? Milyen jellegű kisfilmet várhatunk?
– Természetesen készülök ezzel a dallal is klipre, ami reményeim szerint decemberre fog elkészülni. A kisfilm jellegéről egyenlőre még nem akarnék beszélni, legyen az majd egy jó kis karácsonyi meglepetés.

– Látod hátrányát annak, hogy szakítottál egykori kiadóddal?
– Egyetlen egy hátránya, hogy sokkal több feladat hárul rám és a feleségemre, aki nagyon sokat segít nekem, viszont a legnagyobb előnye az, hogy legalább magunkért dolgozunk, és helyettünk ezt más valaki (sajnos az eddigi tapasztalataim szerint) úgy sem tenné ilyen lelkiismeretesen.

– Saját munkádban jelenleg hol tartasz?
– A már tavaly ősszel elmaradt lemezemen dolgozom, ami azon kívül, hogy most már saját kiadásban lát majd napvilágot, dupla lemez is lesz. Természetesen csak saját dalok szerepelnek majd rajta, de sok-sok vendég muzsikussal és énekessel előadva. Remélem szeptember végéig sikerül befejeznünk a felvételek. Hamarosan, még a már említett „Együtt a zenéért” című dal előtt egy másik klipet is forgatok, ami nagyon elfog térni az eddigiektől. De ez még maradjon titok. Azt viszont elárulhatom most már, hogy az új albumom címe „A Dalnok Könyve” lesz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés