Connect with us

Levegőből eltérített noteszgépek

Dotkom

Levegőből eltérített noteszgépek

Három hiba miatt hordozható számítógépek százezrei voltak veszélynek kitéve.

Az Apple Computer nemrég jelentette be, hogy a héten kiadott biztonsági frissítései három olyan sebezhetőséget is eltüntettek a Mac OS X operációs rendszerekből (a Pantherből és a Tigerből), melyek a vezetékmentes hálózati csatlakozáson keresztül fenyegették a vállalat PC-it – elsősorban a notebookokat. Mind az inteles, mind a Power PC-alapú számítógépek érintettek; az Apple melegen ajánlja a mihamarabbi frissítést.

Nem engedett kódfuttatásra is lehetősége nyílik a támadóknak a vezetékmentes hálózaton keresztül, számolt be figyelmeztetésében a cég a sérülékenységek egyikéről. A másik kettő hasonló módon jelent veszélyt, ám azokkal akár a rendszer is lefagyaszthatóvá válik. Minderről a hibásan megírt Wi-Fi driverek tehetnek – azok a Wi-Fi meghajtóprogramok, melyek már a Black Hat konferencián is lehetővé tették az Apple notebookjába való betörésének demonstrálását.

Azt határozottan cáfolta a vállalat, hogy a hackerkonferencia miatt javították ki a sebezhetőségeket. Az Apple szerint egy belső vizsgálat során, egy hibavadászat alkalmával bukkantak rá a sérülékenységekre a vezetékmentes hálózati csatlakozást lehetővé tevő szoftverben. A cég egyik képviselője szerint a bemutatót megtartók amúgy sem árultak el részleteket a hibákról, így a Steve Jobs vezette vállalatnak magának kellett megkeresni a biztonsági réseket.

Mely gépek érintettek? A következők: Power Mac, Powerbook, Macbook, Macbook Pro, Ibook, Imac, Mac Pro, Xserve, illetve a Power PC-alapú, vezetékmentes képességekkel felruházott Mac minik. A szükséges frissítések letölthetők az Apple webhelyéről.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom