Connect with us

Hirdetés

technokrata

Levegőből eltérített noteszgépek

Dotkom

Levegőből eltérített noteszgépek

Három hiba miatt hordozható számítógépek százezrei voltak veszélynek kitéve.

Az Apple Computer nemrég jelentette be, hogy a héten kiadott biztonsági frissítései három olyan sebezhetőséget is eltüntettek a Mac OS X operációs rendszerekből (a Pantherből és a Tigerből), melyek a vezetékmentes hálózati csatlakozáson keresztül fenyegették a vállalat PC-it – elsősorban a notebookokat. Mind az inteles, mind a Power PC-alapú számítógépek érintettek; az Apple melegen ajánlja a mihamarabbi frissítést.

Nem engedett kódfuttatásra is lehetősége nyílik a támadóknak a vezetékmentes hálózaton keresztül, számolt be figyelmeztetésében a cég a sérülékenységek egyikéről. A másik kettő hasonló módon jelent veszélyt, ám azokkal akár a rendszer is lefagyaszthatóvá válik. Minderről a hibásan megírt Wi-Fi driverek tehetnek – azok a Wi-Fi meghajtóprogramok, melyek már a Black Hat konferencián is lehetővé tették az Apple notebookjába való betörésének demonstrálását.

Azt határozottan cáfolta a vállalat, hogy a hackerkonferencia miatt javították ki a sebezhetőségeket. Az Apple szerint egy belső vizsgálat során, egy hibavadászat alkalmával bukkantak rá a sérülékenységekre a vezetékmentes hálózati csatlakozást lehetővé tevő szoftverben. A cég egyik képviselője szerint a bemutatót megtartók amúgy sem árultak el részleteket a hibákról, így a Steve Jobs vezette vállalatnak magának kellett megkeresni a biztonsági réseket.

Mely gépek érintettek? A következők: Power Mac, Powerbook, Macbook, Macbook Pro, Ibook, Imac, Mac Pro, Xserve, illetve a Power PC-alapú, vezetékmentes képességekkel felruházott Mac minik. A szükséges frissítések letölthetők az Apple webhelyéről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés