Connect with us

Hirdetés

technokrata

Berendezések olcsó távvezérlése a GPRS révén

Dotkom

Berendezések olcsó távvezérlése a GPRS révén

Optimális megoldás bányászat, víztisztító művek, olaj- és gázvezetékek, világító tornyok, szivattyúállomások, jegy- és pénzkiadó automaták, forgalomirányítás, időjárási mérőállomások, és a decentralizált energiatermelés és -elosztás területeire.

Az olcsó és gyors GPRS-adatátvitelen (General Packet Radio Services) alapuló két távvezérlő rendszert fejlesztett ki a Siemens Automatizálás és hajtások (A&D) ágazata. Az egyszerű távvezérlési célokat szolgáló Sinaut Micro kommunikációs rendszer a Simatic S7-200 mikrovezérlőre, az MD720-3 GSM/GPSR modemre, valamint a Sinaut Micro SC nevű OPC-szerverre épül. Szerverenként maximum 256 vezérlő segítségével több ezer külső állomás köthető össze rádiókapcsolatban a központi irányító állomással. Nagyobb, Simatic S7-300 és S7 400 vezérlésekre épülő automatizálási rendszerek távfelügyeletére a Sinaut MD740-1 kommunikációs rendszer kínálkozik, amely ethernet-csatlakozással, GPRS rádiómodemmel, VPN (Virtual Private Network) útválasztóval ás tűzfallal van felszerelve.

Mindkét új rendszerben lehetséges a GPRS-állomások közötti kereszt-kommunikáció.

A Siemens új telecontrol-rendszerei a vezetéknélküli alkalmazások gazdag választékára alkalmasak a bányászat, víztisztító művek, olaj- és gázvezetékek, világító tornyok, szivattyúállomások jegy- és pénzkiadó automaták, forgalomirányítás, időjárási mérőállomások, és a decentralizált energiatermelés és -elosztás (szélerőművek, napelem-telepek, távhő) területein. Eddig a GSM-technikát alkalmazták a központ és a távoli állomások között, mégpedig vagy állandó, drága bérelt összeköttetésen, vagy központilag ütemezett, de időveszteséggel járó pont-pont kapcsolat-felépítések és -leépítések útján. A GPRS akár nyolcszorta gyorsabb átvitelt tesz lehetővé, és a kapcsolat egész idő alatt kvázi online maradhat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés