Connect with us

technokrata

Tulajdonosváltás és kinevezés a Minor-nál

Dotkom

Tulajdonosváltás és kinevezés a Minor-nál

Változások előtt áll a vállalat.

Átadja vezetői székét a Minor Rendszerház Zrt. vezérigazgatója: Takács Imre a cég irányításával szeptembertől Dobozi Pétert, az Antenna Távközlési Zrt. korábbi vezérigazgatóját bízta meg. Az új vezető feladata többek között a szolgáltatási üzletág és a befektetői vonal erősítése, valamint a társaság exporttevékenységének bővítése lesz. A Minor Holding elnöke, Takács Imre egyúttal a Minor Rendszerház elnöke és – a céget alapító édesapja kiválásával – a M Minor Csoport 100%-os tulajdonosa lett.

Változások előtt áll a Minor Csoport: a Rendszerház vezérigazgatói tisztségét szeptembertől Dobozi Péter veszi át, míg a korábbi vezérigazgató, a Minor Holding elnöke, Takács Imre, a Rendszerház elnöki pozícióját is ellátja a továbbiakban. Takács Imre – édesapja, id. Takács Imre kiválását követően – a Minor Rendszerház 100%-os tulajdonosa lett. Az új vezérigazgató, Dobozi Péter feladatköre a Rendszerház teljes irányítása, a szolgáltatási üzletág fejlesztése, a stratégiai és befektetői vonal erősítése, valamint a cég exporttevékenységének kiszélesítése lesz. Hazánk meghatározó informatikai szolgáltató cége a vezérigazgató- és tulajdonosváltást követően további, nagy volumenű változásokat tervez.

„15 éve vezetem a Minor -t, és elérkezettnek látom az időt arra, hogy új, kiemelkedő szakmai tapasztalattal rendelkező vezetőt bízzak meg a vállalat dinamikus fejlődésének további biztosítására. Dobozi Péter hazai és multinacionális cégeknél egyaránt dolgozott, korábbi vezérigazgatói pozíciója során pedig bizonyította rátermettségét és tehetségét a feladatra. Úgy vélem, személyében – hosszas keresés után, a tulajdonosváltással egy időben – a megfelelő szakemberre talált a Minor” – nyilatkozta Takács Imre, aki a jövőben főként a lobbyra, innovációra, a regionális terjeszkedésre, valamint ingatlanfejlesztési projektekre kíván hangsúlyt fektetni.

A Minor Rendszerház új vezérigazgatója, Dobozi Péter elmondta: „Örömmel fogadtam a kinevezést, mert nagy lehetőséget látok a Minor további terveiben. Úgy gondolom, sokat léphetünk előre például az exporttevékenység területén, hiszen számos Európai Uniós tagállamhoz képest jelentős árelőnyben vagyunk, de ígéretes kapcsolatot látok a kelet-európai országokkal való együttműködésben is.”

Dobozi Péter (42) okleveles villamosmérnökként végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd MBA oklevelet szerzett a Case Western Reserve University-n. Két évig a Távközlési Kutatóintézetnél dolgozott fejlesztőmérnökként, ezt követően 1990-1999 között az Alcatel Hungary-nél szolgáltatási- és műszaki igazgató volt. 1999-2003-ig az Antenna Hungária Rt.-nél a távközlési üzletágat vezette, majd 2003-tól az Antenna Hungária csoporthoz tartozó Antenna Távközlési Rt. vezérigazgatói tisztségét látta el, ahol feladata az alternatív távközlési szolgáltató önálló cégként való felépítése és vezetése volt. Számos társadalmi funkciót lát el: a Magyar Nemzeti Host és az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesületének elnökségi tagja, a VOSZ Kereskedelmi és Szolgáltató Szekció társelnöke, és az IMC posztgraduális MBA alumni alelnöke. Nős, 3 gyermek édesapja; tárgyalási szinten beszél angolul, szabadidejében főként a vizes sportoknak hódol, úszik és vízilabdázik, valamint szívesen síel családjával.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom