Connect with us

technokrata

Tananyag a legújabb piaci trendeknek megfelelően

Dotkom

Tananyag a legújabb piaci trendeknek megfelelően

Idén először rendezik meg Magyarországon a több mint 50 éves nemzetközi múltra visszatekintő WorldSkills Competition szakképzési verseny nemzeti fordulóját az informatikai hálózati ismeretek területén.

A 2006/2007-es tanévben Magyarországon 10%-kal több, összesen 87 Cisco hálózati akadémia működik, ahol a diákok e-learning alapú, magas színvonalú elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátíthatják el a legújabb informatikai hálózati ismereteket, és szerezhetnek versenyképes szakmát. A tananyag a legújabb piaci trendeknek megfelelően bővül: a T-Mobile támogatásával idén a vezeték nélküli hálózati és mobil hangkommunikációs ismeretek oktatása kerül fel az oktatási palettára. A 2006/2007-es tanévnyitón Papp István, a Cisco Systems Magyarország ügyvezető igazgatója és Rudas Imre, a Budapesti Műszaki Főiskola rektora nyújtotta át a diplomát az előző tanév végzős diákjainak.

A Cisco Hálózati Akadémia Programban (NetAcad) a tavalyi tanévben újabb 361 diák fejezte be tanulmányait, 1661 főre növelve az eddig végzett CCNA (Cisco Certified Networking Associate) hallgatók összlétszámát. Ezen túlmenően 47 diák a vezeték nélküli (WLAN), 24 a Security specializáción végzett eredménnyel, 9 diák pedig a CCNA képzést követő mérnökszintű (CCNP) szintet teljesítette eredményesen. Emellett a Cisco Hálózati Akadémia Program és a MEOSZ két éve kötött együttműködésnek köszönhetően az elmúlt tanévben 7 mozgássérült hallgató szerzett hálózattelepítő és üzemeltető minősítést. A második évfolyamban jelenleg is 10 mozgássérült hallgató tanul, így a közeljövőben újabb szakemberek végeznek hasonló képzettséggel és esélyekkel.

A 2006/2007-es tanévben az ország 48 településén 87 Cisco Hálózati Akadémián, különböző csoportokban és évfolyamokon összesen több mint 3000 fő kezdi meg tanulmányait. Az idei tanévben a NetAcad regionális képzőközpontjaként is működő Budapesti Műszaki Főiskolán – a HTTP Alapítvány és az Informatika a Látássérültekért Alapítvány támogatásával – 2 látássérült oktató is megkezdte a CCNA képzést.

A Cisco Hálózati Akadémiai Programot a Cisco Systems Magyarország folyamatos, a kezdetek óta mintegy 275 millió forint értékű támogatása mellett 2006-ban összességében mintegy 30 millió forinttal támogatják szponzorok. A program fő támogatójaként a T-Mobile Magyarország 10 millió forintot, a további támogatók – az AES Magyarország csoport, a Convergys Kft., a Getronics Kft., a Legrand Rt. és a Netvisor Kft. – pedig összesen 20 millió forintot ajánlottak fel az idei évben a képzés elősegítésére. A támogatás a gyakorlati képzésekhez szükséges eszközpark korszerűsítését, az informatikai hálózati laborok fejlesztését és innovatív projektek megvalósítását szolgálja. Az akadémiai programot kiemelt támogatói továbbá az Accenture és T-Online.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom