Connect with us

Oracle negyedév: rekordbevételek és rekorderedmények

Dotkom

Oracle negyedév: rekordbevételek és rekorderedmények

Az új alkalmazáslicencekből származó bevételek 80%-kal nőttek, az új adatbázis- és köztesszoftver-licencek esetében pedig 15%-os bevételnövekedés volt tapasztalható.

Az Oracle Corporation bejelentette, hogy 2007-es első üzleti negyedévének GAAP szerint számított egy részvényre jutó eredménye 13 cent lett, ami 28%-kal magasabb, mint az elmúlt év azonos negyedévében. A GAAP szerinti árbevétel 30%-kal nőtt, elérve a 3,6 milliárd USA-dollárt, a GAAP szerinti nettó nyereség pedig a negyedév során 29%-kal 670 millió dollárra bővült.

A GAAP szerint számított összes szoftverértékesítési bevétel 29%-kal emelkedett, és ezzel elérte a 2,7 milliárd USD-t; ezen belül az új adatbázis- és köztesszoftverlicencek árbevétele 15%-kal, az új alkalmazáslicenceké pedig 80%-kal nőtt. A szolgáltatások árbevétele 846 millió dollár volt, ami az előző év azonos időszakához képest 33%-os emelkedést mutat.
Ugyanehhez az alaphoz viszonyítva a nem GAAP szerinti egy részvényre jutó eredmény 24%-kal nőtt, elérve a 18 centet, a nem GAAP szerinti nettó nyereség pedig 26%-kal 931 millió dollárra emelkedett.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom