Connect with us

Lendületben Kelet-Közép-Európa PC-piaca

Dotkom

Lendületben Kelet-Közép-Európa PC-piaca

Az oktatási fejlesztések és a magánfelhasználói kereslet tartják fenn a kelet-közép-európai PC-piac dinamikus növekedését.

Továbbra is lendületesen fejlődik Kelet-Közép-Európa PC piaca. Az IDC tizenegy országra kiterjedő, legutóbbi vizsgálata szerint 2005-ben közel 25 százalékkal, csaknem 12 millióra ugrott a térségben eladott személyi számítógépek száma, és az idén további 18 százalékos bővülés várható. A noteszgépek népszerűsége több mint 26 százalékkal 11,4 milliárd dollár fölé emelte az eladások piaci értékét, ahol az idén újabb 19,5 százalékos növekedést prognosztizálnak. Az államilag finanszírozott oktatási fejlesztések keretében több tízezer asztali gép kelt el – elsősorban Oroszországban, Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában. A notebook eladások is felfutottak régiószerte, hiszen az árak esése az otthoni valamint a KKV felhasználók számára is megfizethetőbbé tette ezeket az eszközöket.

Változatlanul gyors ütemben nő a noteszgépek iránti kereslet. Az eladások tavaly 84 százalékkal bővültek, és az idén is további 44,6 százalékos emelkedésre számítanak. Ennek ellenére a piacot továbbra is az asztali gépek uralják: összesítve 3,6 deszktop jut minden egyes eladott noteszgépre. Az x86-os szerverek eladása masszívan, 18 százalékkal nőtt. Ezek a rendszerek azonban a teljes értékesítési volumen mindössze 2 százalékát tették ki.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom