Connect with us

technokrata

Klasszikus szoftver-bevezetési projekt

Dotkom

Klasszikus szoftver-bevezetési projekt

Új iktatási rendszer az Állami Erdészeti Szolgálatnál.

Adott az Állami Erdészeti Szolgálat, egy régi DOS-os program, és az igény az új iktatási rendszerre. Az Atigris Informatika Rt. ehhez nyújtotta a megoldást a FilingDoc nevű jól bevált termék képében. A dobozos termék mellé jár a korábbi bevezetések során szerzett tapasztalat és a nagyfokú rugalmasság.

A projekt induló ötlete az volt, hogy az egyre mélyebb államigazgatási iktatási igényeknek megfelelő szoftvert a helyi elvárások alapján testre kell szabni. A Microsoft technológiáknak köszönhetően ez egyszerű volt. Az igények feltérképezéséhez a szakértők sok támogatást kaptak a mindig segítőkész felhasználóktól.

Ennek köszönhetően sikerült pontosan azt leszállítani, amire szükség volt, a lehető legrövidebb idő alatt, az erőforrások hatékony felhasználásával. Az elfogadottsági mutatók alapján a bevezetés sikeresnek értékelhető.

Új szoftver bevezetése kockázatokkal jár. Elég csak arra gondolni, amikor a kulcsfelhasználók nem elérhetők az interjúk során, a testreszabás elhúzódik, a tesztelést kispórolják az ütemtervből, a végén pedig a megoldás nem az igényeket tükrözi (rosszabb esetben még a fejlesztők elképzeléseit sem). Nem mindegy tehát, ki és hogyan végzi el ezt a munkát.
Az Állami Erdészeti Szolgálat számára végzett iktató program testreszabási és bevezetési projektben már az indulásnál látszott a sikerhez vezető út. A FilingDoc iktatási rendszer dobozos termékként gyakorlatilag azonnal bevezethető. Már számos helyen bizonyított, a mai modern iktatási elvárásoknak megfelelő. Így rengeteg fejlesztési munkát lehetett megtakarítani.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom