Connect with us

Helyzetkép a high-end tűzfalak és az SSL VPN eszközök piacáról

Dotkom

Helyzetkép a high-end tűzfalak és az SSL VPN eszközök piacáról

A Juniper Networks a világ második legnagyobb informatikai biztonsági eszköz gyártója.

Az Infonetics független kutatóintézet legfrissebb elemzése alapján a Juniper Networks a világ második legnagyobb informatikai biztonsági eszköz gyártója, a high-end tűzfalak és az SSL VPN eszközök piacán pedig vitathatatlan az első helyezése.

A független tanúsító intézet a gyártók tőzsdei jelentésének és egyéb piaci információk elemzése alapján arra a következtetésre jutott, hogy a hálózati biztonsági hardverek és szoftverek piacán a Juniper Networks a világ második legnagyobb IT biztonságtechnikai gyártó és fejlesztő cége.

A felmérés szerint a Juniper Networks a teljes biztonsági piac szegmensében 10% részesedéssel bírt 2006 második negyedévében és amelyik kategóriában jelen volt, ott további növekedés jellemezte.

„A Juniper Networks számára a második helyezés a teljes piaci szegmensben kitűnő eredmény — főként hogy a high-end tűzfalak és SSL VPN eszközök területén vitathatatlan elsőséggel párosul” — mondta Jeff Wilson, az Infonetics VPN és biztonsági szakértője. Hozátette: „Új integrált tűzfal és útválasztó eszközök is megjelentek a közelmúltban a Junipertől. A következő időszakban ezek az eszközök tömegesen kerülnek majd a piacra, ami tovább erősíti majd a Juniper pozicióját.”

Az elemzés szerint a Juniper Networks az első számú high-end tűzfal és VPN gyártó a 30.000 USD, vagy afeletti eszközök árkategóriájában, 35%-os piaci részesedéssel. A high-end tűzfal/VPN termékek, mint a NetScreen 5200 / 5400 és az Integrated Security Gateway (ISG) 1000, 2000 széria segítségével akár 30Gbps feletti tűzfal és 15 Gbps feletti VPN adatátviteli sebesség is elérhető. A Juniper sikerének egyik kulcsa az IDP behatolásészlelő funkciók implementálása az ISG termékcsaládba. A Juniper Networks iparági szabványt teremtett a sokféle szolgáltatással rendelkező ISG termékcsaláddal, amely a közép- és nagyvállalatok, adatparkok igényét is ki tudja szolgálni mint egyedülálló tűzfal/VPN egység, behatolás detektáló/védelmi (IDP) rendszerrel.

A Juniper Networks a teljes SSL VPN piacon 27% részesedéssel bír, ezzel a piaci szegmens vezetője.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom