Connect with us

Gyémánttal kirakott fényképezőgép a Vöröskeresztnek

Dotkom

Gyémánttal kirakott fényképezőgép a Vöröskeresztnek

Évente egynek az árát kapja a világszervezet.

A Canon Europe bemutatta a gyémántokkal díszített, 40.000 euró értékű IXUS modellt, valamint az IXUS család három új fényképezőgépét is.

Az IXUS modellek két tervezője Yasushi Shiotani és Seiichi Omino. Shiotani 1996-os első „négyzet és kör” forma-koncepciója sok más gép megszületését inspirálta, és azóta is az IXUS gépek alapvető ismertetőjegye. Omino újradefiniálta a koncepciót a digitális kor számára, amikor megtervezte a Digital IXUS-t a 2000. évben.

Gyémánt IXUS-ok

Mostantól kezdve összesen tíz gyémánttal kirakott IXUS fényképezőgép – évente egy – kerül árverezésre az eBay-en, amelynek összes bevétele a Vöröskeresztet illeti majd. A 40.000 eurós első ilyen IXUS 380 darab gyémánttal van kirakva, amelyek az antwerpeni Eddie Elzas-tól, a világ egyik legnagyobb színesgyémánt-gyűjteményének tulajdonosától származnak. Kilenc másik hasonló fényképezőgépet is készített a Canon, egyenként 3500 eurós értékben.

The Other Side of Fashion – a divat másik oldala

Az IXUS ünneplésén kívül a Canon elindította a „The Other Side of Fashion” fantázianevű kezdeményezést is. Ennek keretein belül felkértek 100 híres divattervezőt, többek között Robert Cavalli-t, Donatella Versace-t és Christian Lacroix-t, hogy készítsenek a divat világáról sosem látott fényképeket Canon gépek segítségével. Az exkluzív fotókat tartalmazó magazin eladásából származó bevételei a Vöröskereszt európai fiatalkorúakat megsegítő projektjeit illetik majd.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom