Connect with us

Elektronikai tervező laboratórium a BME-n

Dotkom

Elektronikai tervező laboratórium a BME-n

Nagy értékű szoftverfelajánlás a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek.

A Mentor Graphics elektronikai tervező laboratóriumot nyitott a BME Villamosmérnöki Kar Elektronikus Eszközök Tanszékén. A felajánlás részeként a Mentor több mint 20 millió dollár értékű elektronikai tervező (EDA) szoftverekkel, illetve műszaki támogatással járul hozzá ahhoz, hogy a BME-n tanuló hallgatók a legfejlettebb tervező metodológiák területén szerezzenek mélyen alapozott szaktudást.

A hamarosan megnyíló labor áttörést jelenthet az egész iparág fejlődésének tekintetében, hiszen csakis a magasabb hozzáadott értéket képviselő tervező tevékenység biztosít valódi vonzerőt a külföldi befektetőknek, pótolva majd az egyre inkább keletre tolódó bérgyártást.

Minden év szeptemberében 4.000-nél is több hallgató kezdi meg tanulmányait a BME-n, ahol Magyarország legmagasabb színvonalú elektronikai rendszertervező képzése folyik. „A Mentor Graphics támogatása új perspektívákat nyitott számunkra az integrált áramkörök tervezésének oktatása területén” – nyilatkozta Rencz Márta professzorasszony, a BME Elektronikus Eszközök Tanszékének tanszékvezetője. „Megfelelően felkészített szakembereket képzünk az egyre inkább növekvő magyar elektronikai piac számára. Hallgatóinknak megtanítjuk a legkorszerűbb tervezőeszközök használatára.”

A Mentor Graphics Higher Education Programjának (HEP) pártfogásával a BME laborja a tervek szerint az egész régió legkiválóbb mérnökeinek központjává válik. A szoftver-felajánláson túl a Mentor Graphics műszaki támogatást, oktatási anyagokat és ösztöndíjprogramot nyújt a BME-nek, amelyekkel korszerű analóg és vegyesjelű IC-tervező oktató- és kutató programokat indít el szeptembertől az egyetem. A Mentor Graphics átvállalja továbbá a kurzusok megtartásának és fejlesztésének kiadásait is, valamint hozzájárul a két labor eszközállományának fenntartási költségeihez.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom