Connect with us

Dél-Korea is Galileo partner

Dotkom

Dél-Korea is Galileo partner

Az Európai Közösség és tagállamai, valamint a Koreai Köztársaság 2006. szeptember elején Helsinkiben az EU–Dél-Korea csúcsértekezleten Együttműködési Megállapodást írtak alá a Galileo rendszerről.

A Koreai Köztársaság, Ázsia negyedik gazdasági hatalma, az űrtechnológia és alkalmazásai terén is megfelelő képességekkel rendelkező ország. Korea az egyik vezető ország az elektronikus eszközök piacán, jelenleg is a GPS szolgáltatások aktív használója a különböző ágazatokban, beleértve a közlekedést, flottakezelést, tudományos és geodéziai alkalmazásokat.

Az Európai Unió szintjén mindenképpen értékes a koreai tudományos és technológiai ismeret bevonása és hasznosítása a programba. Az együttműködés által a GALILEO szolgáltatások ázsiai piacra történő bevezetése fontos gazdasági hatással jár.
A megállapodás a lehető legegyszerűbb formát ölti, és biztosítja, hogy nem európai országok is támogassák a program kulcsfontosságú összetevőit (szabványok, tanúsítás, frekvenciakiosztás, stb.), továbbá lehetővé teszi jól működő, konkrét közös kutatási projektek megvalósítását a műholdas navigáció terén.

Az Együttműködési Megállapodás megkötése hazánk számára is részvételi lehetőséget teremt az EU és a Koreai Köztársaság által közösen indítandó GNSS projektekben az űrtevékenység, rádiónavigáció, a tudományos kutatás, az ipari gyártás, a képzések, alkalmazások, szolgáltatási és piaci fejlődés, kereskedelem, rádióspektrum, integritás, szabványosítás, tanúsítás és a biztonság területén.

A műholdas navigációs szolgáltatások világméretű piaca 2020-ra várhatóan mintegy 300 milliárd euró forgalmat fog bonyolítani, legalább 3 milliárd használatban levő vevőkészülékkel. A Galileo program megvalósításával Európa-szerte mintegy 150 ezer új, magasan képzett munkaerőt igénylő munkahely jöhet létre a szolgáltató szektorban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom