Connect with us

Akár tűzveszélyesek is lehetnek egyes régi fénymásolók

Dotkom

Akár tűzveszélyesek is lehetnek egyes régi fénymásolók

A gyártó ingyenesen felülvizsgálja bizonyos típusú másolóit.

A Canon Magyarországon is megvizsgálja azokat a régebbi típusú, 1987 és 1998 között gyártott és piacra dobott személyi és üzleti másoló berendezéseket, melyek egy kábel csatlakozási hiba folytán csekély valószínűséggel füstölhetnek vagy akár tűzveszélyesek is lehetnek. Az azonnali intézkedés a PC6, PC7, PC7RE, PC11, valamint az NP1010, NP1020, NP6010 szériájú berendezésekre vonatkozik, melyekből az utolsó darabok 1998-ban gurultak le a gyártósorokról így nagy valószínűséggel kisszámú ilyen berendezés üzemelhet még ma is.

Magyarországon elenyészőre becsülhető a fenti típusú, működő készülékek száma. Amennyiben az említett szériájú készülékek bérmelyike üzemben van, és tulajdonosa szeretné megvizsgáltatni, illetve szükség esetén alkatrészcserét is szeretne kérni, úgy a budapesti Canon Szervizben mindezt ingyenesen megteheti. (1149 Budapest, Egressy út 12., fsz. 1. – Tel: 422-0432)

Valójában igen csekély annak az esélye, hogy hosszas használat után a fenti berendezések bármelyike is túlhevüljön, vagy lángra gyúljon. Mégis – annak ellenére, hogy Európában egyetlen túlhevülési esetet sem jelentettek – a Canon úgy döntött, felülvizsgálja termékeit, hiszen a cég számára a fogyasztó elégedettsége és biztonsága elsődleges fontosságú.

A Canon azon túlmenően, hogy tájékoztatta már azon ügyfeleit, akik a fenti típusú készülékekkel rendelkeznek, s vásárláskor megadták személyes adataikat, tájékoztatta disztribútorait és viszonteladóit is, s a szükséges lépések megtételét kérte tőlük.

A személyi másolók esetében a jótállási garancia értelmében ingyenesen biztosítja a Canon nevezett termékeinek ingyenes vizsgálatát és szükség esetén az alkatrészcserét. Az üzleti modellek esetében a felhasználók szervizmérnöki segítséget és szükség esetén alkatrészcserét kérhetnek, mely szintén térítésmentes lesz számukra.

A Canon hangsúlyozza, hogy habár rendkívül kicsi a túlhevülés vagy tűzveszély mértéke, a cég számára a felhasználók elégedettsége és biztonsága a legfontosabb.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom