Connect with us

technokrata

A Magyar Telekomé a KFKI

Dotkom

A Magyar Telekomé a KFKI

Nem kerül sor változtatásokra a KFKI Csoport menedzsmentjében.

A Magyar Telekom lezárta azt a tranzakciót, amelynek eredményeként megvásárolta a hazai informatikai szolgáltatási piacon tevékenykedő KFKI Csoportot 9,67 milliárd forint maximális áron. A vételár magában foglalja a KFKI Csoport 2006. évi pénzügyi eredményétől függő mozgó vételárrészt is. A tranzakció lezárására a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásának megszerzése után, 2006. szeptember 15-én került sor.

A tranzakció zárásához kapcsolódóan nem kerül sor változásokra a KFKI Csoport – a KFKI-LNX és két leányvállalata, az ICON és az IQSYS – menedzsmentjében és üzleti tevékenységében.

A Magyar Telekom 2006. június 16-án írt alá szerződést a KFKI-LNX Zrt. 100%-os tulajdonrészének megvásárlásáról. Az akvizíció révén a Magyar Telekom kiemelt üzleti ügyfélkörét és legnagyobb közigazgatási partnereit kiszolgáló T-Systems bővíti meglevő kompetenciáit az informatikai szolgáltatások területén. Az új képességekkel, a szinergiák kihasználásával adott a lehetőség eddig el nem ért piacok megszerzésére, a dinamikus növekedésre. A T-Systems a sikeres akvizícióval egyértelműen a magyar piac vezető informatikai cégei közé került.

A megbízható üzletmenettel és tapasztalt szakembergárdával rendelkező KFKI Csoport organikus növekedési lehetőséget biztosít, így az akvizíció illeszkedik a Magyar Telekom Csoport középtávú stratégiájához.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom